Hava Durumu

Muhalefette Belirsizlik Hakim

Yerel Seçimlere 40 gün kala muhalefet partilerinde hareketlilik sürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2024 19:43
Haber Güncellenme Tarihi: 19.02.2024 19:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Muhalefette Belirsizlik Hakim

Gaziantep’te Büyükşehir Belediye Başkan Adayları noktasında belirsizliğin devam ettiği İYİ Parti’de meclis üyesi aday listelerinin bugün teslim edilmesi bekleniyor. CHP’de ise ön seçim sonunda çıkan isimlerin kotasız ve kontenjansız şekilde yer alması ile ilgili Genel Merkez düzeyinde yapılan görüşmelerin sonuçsuz kaldığı ileri sürüldü…

31 Mart Yerel Seçimleri öncesi Gaziantep’te gözler bugün YSK’ya teslim edilecek Meclis Üyesi Aday Listelerine çevrildi. Listeler ve Belediye Başkan adayları ile ilgili muhalefette belirsizlik hakim. Edinilen bilgilere göre Ankara’da bulunan CHP Gaziantep İl Başkanı Reis Reisoğlu, Şehitkamil İlçe Başkanı Hurşit Yıldırım ve Belediye Başkan Adayları, aday listesinde kota ve kontenjan olmaması noktasında görüşmeler yaparken, İYİ Parti’de ise meclis üyelikleri konusunda hummalı bir çalışma yürütülüyor. İYİ Parti’nin Gaziantep Büyükşehir Adayının kim olacağı ise belli oldu gibi…

Liste Değişecek Gibi…
CHP’de Pazar günü yapılan Aday Tanıtım Toplantısı öncesi İl Başkanı Reis Reisoğlu, İlçe Başkanı Hurşit Yıldırım ve Belediye Başkan Adayları Ankara’ya gitmişti. Yapılan görüşmelerde delegelerle gidilen ön seçimde çıkan isimlerin kota ve kontenjan olmadan Meclis Üyesi Aday Listesinde yer alması ile ilgili görüşmeler yapıldı. Yapılan görüşmelerin sonuç vermediği, Reisoğlu’nun sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ve heyetten edinilen bilgiler listenin değişeceğinin göstergesi oldu. 

Reisoğlu’ndan Dikkat Çeken Paylaşım
CHP Gaziantep İl Başkanı Reis Reisoğlu sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, İlçe Başkanı Hurşit Yıldırım ve kendisinin imzasıyla CHP Genel Sekterliğine verdiği dilekçede, ‘’04.02.2024 tarihinde yapılan Şehitkamil ve Şahinbey Belediye Meclis Üyeliği için delege ile yapılan eğitim yoklamasında çıkan sonucun örgüt iradesini yansıttığı görülmektedir.  Ön seçimde çıkan listelerin uygulanmasını talep ederiz’’ ifadeleri yer aldı.

Kota Ve Kontenjan Kullanılmasın
Dilekçeye ilişkin açıklamalarda bulunan Reisoğlu, ‘’ Meclis üyeleri sıralaması konusunda ön seçimden çıkan örgüt iradesinin uygulanması, kota ve kontenjan tercihi kullanılmaması konusunda  bir kez daha Genel Merkezi'mizi bilgilendirdim. Gerekli resmi dilekçemi verdim’’ dedi.

Liste Yeniden…
Reisoğlu ve Yıldırım tarafından verilen dilekçeye rağmen Genel Merkez düzeyinde yapılan görüşmelerin sonuç vermediği, listelerin Kadın, Genç Kotasına uygun şekilde yeniden oluşturulacağı ve sabah saatlerinde listenin teslim edileceği öğrenildi. CHP’de yeni listenin parti içindeki gerilimi artırması bekleniyor.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.