Hava Durumu

Siyaset kongrelerle ısınıyor…

Siyasi Partilerde kongre takvimlerinin belli olmasının ardından CHP, İyi Parti ve Ak Parti’de kongre tarihileri netleşmeye başladı. CHP Gaziantep’te ilçe kongreleri tamamlanırken 9 Şubat tarihinde İl Kongresi yapılacak. İyi Parti’de 2 Şubat tarihi itibariyle İlçe Kongreleri başlayacak. Ak Parti’de ise Şubat ayı itibariyle İlçe Kongrelerinin başlayacağı ve Mayıs ayında sona ereceği açıklandı. Açıklanan kongre takvimleri ile birlikte Şubat ayının siyaset açısında hareketli geçeceği ön görülüyor.

Haber Giriş Tarihi: 14.01.2020 18:54
Haber Güncellenme Tarihi: 14.01.2020 20:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Siyaset kongrelerle ısınıyor…

Siyasi Partilerin kongre takvimleri birer birer netleşiyor. 2019 yılı sonunda Ak Parti, İyi Parti ve CHP’de kongre tarihleri açıklandı.  Kongre süreçlerinin başlaması ile birlikte siyasi partilerde hareketli günler yaşanıyor. CHP Gaziantep’te 15 Aralık tarihi itibariyle başlayan ilçe kongreleri sona ererken, İyi Parti ve Ak Parti’de Şubat ayı, ilçe kongrelerinin yapılacağı dönem olacak. CHP’de ise 9 Şubat tarihinde İl Kongresi yapılacak.

İL VE İLÇELERDE DEĞİŞİM OLACAK MI?

Ak Parti’de 7 Ekim tarihinde başlayan kongre sürecinde geçtiğimiz yıl delege seçimleri yapıldı. Delege seçimlerinin ardından Ak Parti Gaziantep İl ve İlçe Kongreleri sonunda değişim olup olmayacağı tartışma konusu oldu. İl ve İlçe Başkanlıklarında değişim olup olmayacağı tartışılıyor. Ak Parti Gaziantep İl Başkanı Eyup Özkeçeci, yaklaşmakta olan İl ve İlçe Kongrelerine ilişkin açıklamalarda bulundu.  Özkeçeci, “Büyükşehir olmayan illerimizde beldesi olan illerimizde kongrelere başladık. Büyükşehir statüsünde olan yani içerisinde Gaziantep'in olduğu illerimizde kongreler şubat ayında başlayacak. Şubat ayında kongreler ilk önce ilçelerde olacak. Şubat ayında başlayıp mayıs ayında kongrelerimizi tamamlayacağız.

“İLK KONGRELERİ MAYIS AYINDAN SONRA YAPILACAK”

Sözlerini sürdüren Özkeçeci, “Mayıs ayından sonra tüm Türkiye'de il başkanlıkları için kongreler başlayacak. Ben her zaman söylüyorum biz burada genel merkezimizin talimatıyla hareket ediyoruz. Geçen hafta Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Erkan Kandemir Gaziantep'teydi. Kendisi Gaziantep'ten duyduğu memnuniyeti belirtti. Ama bu şu demek değil Eyüp Özkeçeci yeni dönemde yeniden il başkanlığı yapacak, diye bir şey yok. Son güne kadar bekleyeceğiz. Genel Merkezimiz nasıl karar verirse başımızın üzerindedir. Ben AK Parti'de siyasete başladım, AK Parti'de siyaseti bitireceğim. Genel Merkezimiz neyi işaret ederse biz onun üzerine yol yürüyeceğiz” ifadelerine yer verdi.

CHP’DE GÖZLER İL KONGRESİNE ÇEVRİLDİ

CHP Gaziantep’te geçtiğimiz Aralık ayında başlayan ilçe kongre süreci tamamlandı. 15 Aralık 2019 Pazar günü Oğuzeli ilçe kongresi ile başlayan süreç geçtiğimiz hafta sonu yapılan Nizip ilçe kongresiyle tamamlandı. İli adayın yarıştığı kongrede Nizip İlçe Başkanı Haluk Kahraman, güven tazeledi. İlçe Kongrelerinin tamamlanmasının ardından gözler İl Kongresine çevrildi. 29 Aralık 2019 tarihinde yapılan Şahinbey İlçe Kongresinde ve 5 Ocak’ta yapılan Şehitkamil İlçe Kongresinde değişim yaşanmadı. Şahinbey İlçe Kongresi’nde aday olan Zeki Gürsel ve Ömer Yılmaz arasında geçen seçimde 284 oy alan Zeki Gürsel, İlçe Başkanı olarak seçildi. Şehitkamil İlçe Kongresi’nde kıran kıran geçen seçimlerde ise 198 oy alan Coşkun Atalamış, ilçe Başkanı seçildi. Rakibi Hurşit Yıldırım ise kongrede 189 oy alarak büyük bir başarıya imza attı.

İYİ PARTİ’DE İLK KEZ KONGRELER YAPILACAK

İl ve İlçe Kongrelerinin tamamlanamadığı İyi Parti’de il ve ilçe kongre takvimi geçtiğimiz yıl belli olmuştu. Türkiye genelinde ilk kongre tarihinin Gaziantep’e verildiğini söyleyen İl Başkanı Oğuz Hocaoğlu,  1 Şubat itibariyle ilçe kongrelerinin başlayacağını duyurdu. Öte yandan 2018 yılında yarıda kalan ve tamamlanamayan kongre süreci, bu yıl tamamlanacak. Kongre takvimini ilk açıklayan parti olan İyi Partide kongre takvimi şöyle;  1 Şubat 2020 tarihinde başlayacak olan kongre sürecinde, Şahinbey İlçesi 01 Şubat 2020, Şehitkamil ilçesi 02 Şubat 2020, Nizip İlçesi 08 Şubat 2020, Oğuzeli ilçesi: 09 Şubat 2020, Nurdağı İlçesi 16 Şubat 2020, Yavuzeli ilçesi 22 Şubat 2020, Araban İlçesi: 29 Şubat 2020, İslahiye ilçesi 28 Mart 2020, Karkamış İlçesi 29 Mart 2020, Gaziantep İl Kongresi ise 12 Nisan 2020 tarihinde yapılacak.

S.ÖZTÜRK

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.