Hava Durumu

6 Milyon Süt Anne Adaylarına Ulaştırıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından 5 yıl önce bebeklerin anne karnında sağlıklı gelişimi için başlatılan “Anneye Süt Bebeğe Can” projesi ile 5 milyon 845 bin 380 litre süt anne adaylarına ulaştırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2024 09:56
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2024 15:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/

Erken doğum ile bebek ölümlerinin önüne geçilmesi, anne adaylarının hamilelik döneminde ihtiyaç duyduğu kalsiyumun sağlanması için başlatılan “Anneye Süt Bebeğe Can” Projesi büyük memnuniyet oluşturdu. Sosyal belediyecilik anlayışıyla 16 Aralık 2019'da başlatılan projede bugüne kadar 132 bin 747 anne adayına ulaşıldı, 15 bin 395 gebe anneye ise sütlerin dağıtımı devam ediyor.

Gaziantepli Üreticilerin Sütleri Şehrin Her Köşesindeki Anne Adaylarına Ulaştırılıyor

Gaziantepli üreticiden alınan sütlerin sterilizasyon ve paketleme işlemi sonrası 10 ekip Gaziantep’in tüm ilçeleri ve mahallelerine ulaşarak sütleri anne adaylarına teslim ediyor.
Projeden yararlanabilmek için anne adayları Kadın Dostu Kent mobil uygulaması, ALO 153, Beyaz Masa veya 211 12 00 üzerinden 8111-14 dahili numarayı tuşlayarak başvurularını yapabiliyor. Öte yandan anne adayları, Büyükşehir Belediyesi tarafından aile sağlığı merkezlerine bırakılan formları doldurarak da projeden yararlanılabiliyor. 

Aksoy: Buradaki Temel Amacımız Prematüre Çocukların Doğum Oranını Düşürmek

Proje hakkında bilgi veren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah Aksoy, hamilelik döneminde kadınların kalsiyum ihtiyacında ciddi bir artış olduğunu belirterek, “Kalsiyum ihtiyacını karşılayan besinlerin başında da süt geliyor. Kadınların, 9 ay hamileliği süresince her 45 günde bir 12 litrelik süt kolisi evlerine kadar gönderiyoruz. Buradaki temel amacımız prematüre çocukların doğum oranını düşürmek. Hamile kaldıkları takdirde kadınlar hem bizim Kadın Dostu Kent mobil uygulaması üzerinden başvurabiliyor hamile olduğuna dair doktordan belgeyi sisteme entegre ettikleri zaman biz hemen bu kadınlara hamile kadınlara bu desteğimiz sağlıyoruz” diye konuştu.

“Sütün Lezzeti Neredeyse Keçi Sütüne Çok Yakın”

Nurdağı ilçesinin Gökçedere köyünde ikamet eden 5 aylık hamile Ümmügülsüm Aydın, üçüncü hamileliği olduğunu aktararak şunları söyledi:
“Şu an bebeğim 5 bitti 6’ya girecek. İsmini derin düşünüyorum. Şimdilik hamilelik güzel gidiyor. Bana 45 günde 1 öyle geliyor süt. Süt şöyle önemli, bebeğe de önemli anneye de önemli. Anne içtikçe bebek içiyor yani bebeğe gidiyor sonuçta. Doktorlar da öneriyor. Mesela 6 yaşında kızım var o hala içiyor. Biberonla içiyor onu çok beğeniyor, onu içiyor. Sütün lezzeti neredeyse keçiye çok yakın o kadar güzel yani lezzeti. Tam yağlı, lezzeti çok güzel mükemmel sanki ayırt edemem o derece lezzetli. Benim büyük kız hiç içmiyordu tadını beğendi ve 2 bardak içti, ‘Anne ben hep bundan içiyorum’ dedi.”

“Ekonomik Anlamda Çok Güzel Katkı Sağlıyor”

Çocuklarına, gelen sütten bazen yoğurt yaptığını da belirten Ümmügülsüm Aydın sözlerini şöyle tamamladı:
“Süt olsun ayran olsun yoğurt olsun güzel oluyor. Ekonomik anlamda çok güzel katkı sağlıyor. Mesela bizim keçilerimiz var ama sütü yok. Ben bu gelen sütlerden alıyorum içiyorum. Aile ekonomisini rahatlatan bir şey benim iki çocuğum var ikisi de içiyor. Gaziantep’te Fatma Şahin olduğu için çok çok memnunum. Sürekli kadınlara destek oluyor. Şiddetle ilgili olsun başka şeylerde olsun çalışmalar yürütülüyor. Süte de gelince bizi düşünüyor kendisi de bir anne olduğu için anne adaylarını süt gönderiyor.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.