Hava Durumu

Büyükşehir’e 3,5 milyar TL ek bütçe

Büyükşehir Meclisi’nin gündemi depremdi

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2023 17:39
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2023 17:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı ilk oturumu Fatma Şahin başkanlığında yapıldı. 59 gündem maddesinin konuşulduğu mecliste İslahiye ve Nurdağı’nda afet sonrası iyileştirme çalışmaları için Büyükşehir’e 3,5 milyar TL’lik ek bütçe tahsis edilmesine karar verildi.

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı ilk oturumu, Başkan Fatma Şahin’in deprem felaketinde Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çalışmaları anlatan sunumuyla başladı. Şahin, deprem sonrası Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çalışmaları meclis üyeleri ile paylaştı.

NURDAĞI’NA DEPREM MÜZESİ YAPILACAK

Yaşanan büyük felaketi unutturmamak adına Nurdağı’nda büyük bir deprem müzesi yapacaklarını belirten Şahin, 10 bin metrekaresi bina olmak üzere 50 bin metrekarelik alana dünya ölçeğinde bir deprem müzesi kuracaklarını belirterek, bu yöndeki çalışmalar için Japonya’daki örnekleri inceleyeceklerini söyledi.

TARİHİ YAPILARI KORUYACAĞIZ

Depremde tarihi yapıların da ciddi hasar gördüğünü belirten Şahin, “ Gaziantep Kalesi’nde ciddi hasar vardı. Bunun yanında tarihi hanlarımızda, Gaziantep’teki 33 camimizde hasar mevcut. Bu yapıların restore edilerek geleceğe taşınması için çalışmalara başladık. Gaziantep Kalesi’nde ilk günden yıkılan duvarların taşlarını, kitabeleri koruma altına aldık. Projelendirdik ve şimdi restorasyon çalışmaları başlıyor.” dedi.

İSLAHİYE’YE OSB MÜJDESİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, meclis konuşmasında İslahiye’de kurulması planlanan 6. OSB Bölgesi ile ilgili de bilgi verdi. İslahiye'de 7 bin metrekare yeni sanayi alanı belirlendiğini ifade eden Başkan Fatma Şahin “Bu istihdam için, ihracat için inşallah güzel bir başlangıç olacak. Firmalarımız yapıldığında İslâhiye merkez organize olacak. Aynı şekilde doğru zamanda da organize sanayi bulunma kararı alındı, belirlendi. 6'ncı bölgeden teşvik verildi. Bu bölgenin istihdamı ihracat açısından daha iyi olacak” dedi.

(E.KAVCI)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.