Hava Durumu

Gümüş de yatırım aracı oldu

Altın fiyatları tavan yapınca, vatandaşlar gümüş takılara yöneldi.

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2023 16:25
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2023 18:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/

Gümüşün uzun vadede yatırımcısına kazandırabileceğini belirten gümüş satıcıları, “15-20 gün önce has gümüş işlenmemiş gr fiyatı 14 bin lirayken kilo fiyatı şuan 16 binlerin üzerine çıktı. İlerleyen zamanlarda 20 bin lirayı da bulabilir. “ şeklinde konuştular.
Altın fiyatlarının yükselişte olması nedeniyle, özellikle yeni evlenecek olan çiftler gümüş takılara yöneldi. Gümüşün uzun vadede yatırımcısına kazandırabileceğini belirten gümüş satıcıları, gümüşün külçe şeklinde alındığında avantaj sağlayabileceğini söylediler.
Gümüşün ekonomik olarak daha kolay ulaşılabilir olduğunu söyleyen gümüş satıcıları, “Gümüş tabi ki takı olarak da ürün çeşitti daha geniş biraz daha ekonomik olarak ulaşılması daha kolay bir maden olduğu için ilgi biraz daha arttı. Gümüşün yatırımı daha çok takı değil altın gibi has gümüş dediğimiz boncuk türü ve kütçe olarak satılan gümüşlerde daha çok yatırım amacı olarak alınıyor. Takı olarak da yine alınması daha kolay olduğu için gümüşe daha çok eğilim çoğaldı bu zamlardan sonra.
Gümüşün yükselip düşmesi ani oluyor. Bir yükseliyor bundan 15-20 gün önce has gümüş işlenmemiş gram fiyatı 14 bin lirayken, şuan 16 binlerin üzerine çıktı. İlerleyen zamanlarda 20 bin lirayı da bulabilir. Onun için gümüşün yatırımcısı daha da artıyor.”dediler. 


İNTERNETTE DE GÜMÜŞ SATIŞI ARTTI
Gümüşü günlük yatırım için değil uzun vadeli yatırımcıların aldığını belirten gümüşçü esnafı, “Altını insanlar bir çeyrek alırım kalsın sonra bozdururum diye düşünüyorlar. Ama gümüş öyle değil. Gelen müşteri mesela 5-10 kilo alıyor. Bu son zamanlarda internet alışverişlerinde de arttı gümüş satışları. 
Gümüşü arık nişan yüzü olarak da alanlar var. Özellikle erkekler alyans tarzı olanlarda satışlarımız yükseldi. Bayanlar da özellikle  baget taş dediğimiz pırlanta benzerli ürünlere rağbet gösteriyorlar” dedi


(C.BOZKURT)
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.