Hava Durumu

Daha Kolay Ütüleme İçin Yedi İpucu...

Ütü yapmayı sevmeyenler için pratik ipuçları: Nemli çamaşırlarla ütüleyin, ütü masasını ayarlayın, sıcaklığı doğru seçin.

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2024 19:17
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2024 19:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Daha Kolay Ütüleme İçin Yedi İpucu...

Ütülenmiş kıyafetlerin cazibesine bayılıyor ancak ütü yapmaktan hoşlanmıyorsanız, yalnız değilsiniz. Çamaşır ve kurutma makineleri hayatı büyük oranda kolaylaştırsa da, ütü yapmayı zahmetsiz hale getiren bir mekanizma henüz tam anlamıyla geliştirilmedi. Bu nedenle ütü yapmak için saatlerimizi harcıyoruz. Ancak, ütü yapmayı pratikleştirecek ve tüm çamaşırlarınızı kısa zamanda ütülemenizi sağlayacak yöntemler mevcut. İşte ütü yapmayı kolaylaştıracak yedi ipucu:

1. Giysilerin Kurumasını Beklemeyin

Gömlek, bluz ve diğer çamaşırlarınızı nemliyken ütülerseniz en iyi sonucu alırsınız. Çamaşırlarınızı kurutmaya bıraktıktan sonra tamamen kurumadan önce ütüleme işlemine başlamanız işinizi oldukça kolaylaştıracaktır. Ayrıca, çamaşır kurutma makinesi giysileri aşındırır ve ütüleme süresini uzatır. Bu nedenle kurutma makinesinden kaçınmak iyi bir seçenek olabilir.

2. Konforlu Bir Ütü İçin Hazırlanın

Ütü işlemine başlamadan önce ütü masanızın yüksekliğini omuzlarınız yorulmayacak şekilde ayarlayın. Ütüye su ekleyin. Ütü masasının kenarına temiz bir mutfak havlusu asıp, ütüyü havlu boyunca birkaç kez çekerek ütünün tabanının temiz olup olmadığını kontrol edin.

3. Çamaşırları Sıralayın

Çamaşırlarınızı bakım etiketindeki sıcaklığa göre sıralayın. En düşük sıcaklığı gerektiren giysilerle başlayın. Örneğin, ipek gibi hassas kumaşları ilk önce, kot kumaş gibi daha yüksek sıcaklık gerektiren kıyafetleri en son ütüleyin.

4. Doğru Sıcaklığı Seçin

Ütünün sıcaklığını, ütüleyeceğiniz giysiye göre ayarlayın. Buhar fonksiyonunu açın. Giysinin bakım etiketi yoksa, düşük sıcaklıkta içten ütülemeyi deneyin. Sıcaklık çok yüksek olduğunda çamaşır ütüye yapışabilir veya kıyafette bozulmalar olabilir.

5. Ütüleme Sıralaması

Bir gömleği ütülerken, önce yakayla başlayın. Yaka uçlarının dışından içeriye doğru ütülerseniz yakanın kırışmasını önlemiş olursunuz. Hem yakanın hem de manşetlerin arkasını ütülemeyi unutmayın. Sonrasında kollara devam edin. Koltuk altından gelen dikişi tutarsanız kolu düz tutmanız daha kolay olacaktır. Kollardan sonra sırt ve omuz bölgesini, ardından arka ve ön kısmı ütüleyin. Yan dikişlere, düğmelere ve göğüs ceplerine ekstra dikkat edin.

6. Ütülenmiş Kıyafetleri Asın

Gömleğinizi veya bluzunuzu ütüledikten sonra mutlaka asın. Üst düğmeyi iliklediğinizde gömlekler en iyi şekilde durur ve dolabınızda kırışması önlenir.

7. Ütünüze İyi Bakın

Buhar elde etmek için kullanılan su, ütünün içinde kireçlenmeye neden olur. Bu nedenle ütünün zaman zaman temizlenmesi gerekir. Çoğu ütü, bir çorba kaşığı sirke ve bir çorba kaşığı su karışımıyla temizlenir. Bu karışımı ütünüz soğuduktan sonra yumuşak bir bezle silerek uygulayabilirsiniz.

Yeni ütülenmiş bir gömleğin keyif hissini başka bir şey kolay kolay veremez, ancak ütü yaparken aynı keyifli duyguları hissetmek zor olabilir. Bu ipuçlarını uygulayarak, ütü yapma sürenizi kısaltabilir ve daha keyifli hale getirebilirsiniz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.