Gaziantep haberleri, Gaziantep son dakika, Gaziantep gündemi, Gaziantep olay, Gaziantep gazeteleri,
Hava Durumu

Deprem Bölgesinin Şairleri Nurdağı Şiir Şöleninde Buluştu

Nurdağı Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Anadolu Yazarlar Derneği ve Serencam Yayınları iş birliğiyle depremzede vatandaşlara moral amaçlı düzenlenen “Nurdağı Şiir Şöleni” coşkulu bir şekilde gerçekleşti.

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2024 16:20
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2024 16:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Deprem Bölgesinin Şairleri Nurdağı Şiir Şöleninde Buluştu

Hatay, Osmaniye, Mersin, Kahramanmaraş ve Gaziantep’ten 26 şairin sahne aldığı programa aşıklar ve ozanlar da saz ve bağlamalarıyla renk kattı.

Hatay’dan Ali Parlak, Eşref Azğın Türkeri, Suna Kalkan, Osmaniye’den Ali Gedik, Ali Görmüş, İzzettin Kanat, Mustafa Yeydem, Talip Kazgı, Mersin’den Mustafa Doğan, Kahramanmaraş’tan Tahir Görenli, Gaziantep’ten ise Abdulhadi Bay, Alaattin Ceylan, Abdullah Kaymaz, Betül Zehra Kaplan, Bozan İnce, Mahmut Özden, Osman Yücel, Murat Tuğ, Nazife İlikçi, Öner Çağlar, Zeliha Ceritoğlu gibi isimlerin şiirlerini seslendirdiği program bölgenin şair ve yazarlarını Nurdağı ilçesinde buluşturması yönüyle de ilk olma özelliği taşıyor. Program açılışında konuşma yapan Anadolu Yazarlar Derneği Başkanı Gülşen Gazel, “Şiir iyileştirir” mottosuyla yola çıktıklarını, deprem bölgesinin kültürel anlamda da yeniden inşası için yazar ve şairler olarak üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını ve bu tarz etkinliklerin artarak ve güzelleşerek devam edeceğini belirtti. Program sonunda katılımcılara teşekkür belgesi ve plaket takdimi yapılırken depremzede çocuklara da kitaplar hediye edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.