Hava Durumu

Arkeolojik Park Ve Açık Hava Müzesini Ziyaret Ettiler

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Mimarlık Fakültesi öğrencileri, İslahiye ilçesindeki Tilmen Höyük Arkeolojik Parkı ve Yesemek Açık Hava Müzesi ve Heykel Atölyesi'ni ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2024 12:26
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2024 15:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/

Mimarlık Fakültesi'nden yaklaşık 30 öğrenci, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlerde hasar almayan Tilmen Höyük Arkeolojik Parkı ile UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Yesemek Açık Hava Müzesi ve Heykel Atölyesi hakkında yetkililerden bilgi aldı.

GAÜN Mimarlık ve Şehircilik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doktor Öğretim Üyesi Esra Demircioğlu, ziyaret sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, öğrencilere değerleri tanıtmak ve tarihi alanların önemini anlamaları için gezi düzenlendiğini söyledi.

Yesemek Açık Hava Müzesi ve Heykel Atölyesi'nde kazı çalışmalarını yürüten Prof. Dr. Atilla Engin de İslahiye ve Nurdağı'nın arkeolojik açıdan önemli bir bölge olduğunu ifade etti.
Engin, öğrencilerin kültür varlıklarının korunması yönündeki farkındalığı artırmak için bu tür ziyaretleri önemsediklerini belirtti. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.