Hava Durumu

Gaziantep’te sürücü olmak

Yazının Giriş Tarihi: 04.08.2022 08:41
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.08.2022 08:41

Gaziantep’te araç kullanmak, büyük başarı diye düşünüyorum. Buradaki sürücülerin toplu taşıma aracı kullananından, belediye araçlarını kullananlarda dahil olmak üzere çok değişik ruh halleri var. Trafiğe çıktıklarında yolun kendilerine tahsis edildiğini düşünüyor olmalılar.

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı (trafik.gov.tr) verilerinden elde edilen bilgilere göre 2022 yılının ilk 6 ayında toplam 226 bin 793 trafik kazası yaşanırken, bu kazaların 88 bin 223’ünün sürücü kaynaklı sebeplerden dolayı meydana geldiği görülmüş vs.vs.

 Emniyet Müdürlüğü verilerini incelerken aklıma trafikte araçların nasıl seyrettiği geldi. Kimse kendi şeridinde gitmiyor. En sağdan gitmesi gereken araçlar soldan giderken, birçok sürücü de şeriti ortalıyor. Şerit çizgisi aracın ortasında kalırken, iki şeridi birden meşgul ediyor. Sanki yol sadece onların kullanımına tahsis edilmiş  ya da kendi şahsi arazisinde yol alıyor.

Ya motosikletle yolculuk yapanlar, kask yok, omzunda telefon tutup konuşurken, yolun ortasında gidiyor. Bu nasıl cesaret, kask olmadan, telefonla konuşarak yolculuk yapmak, daha birde arkasında ya da önünde oturan çocuk var. Geçen bir arkadaşımla sohbet ederken o anlattı. İslahiye’de Gaziantep’e anne, baba ve iki çocuk motosikletle geliyormuş.  Kendi hayatınızı önemsemiyorsunuz bunu anladık. Diğer sürücüleri strese sokma hakkını kendinizde nasıl görürsünüz?

 Bu nasıl bir ruh halidir hiç anlamıyorum.

**

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.