Hava Durumu

SAĞLIK SİGORTASI ÇEŞİTLERİ

Yazının Giriş Tarihi: 23.06.2021 04:29
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.06.2021 04:29

 

Sağlık sigortası yaptırma genel anlamda 2 türlüdür:

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Özel Sağlık Sigortası

TAMAMLAYICI SAĞLIK SİGORTASI:

Tamamlayıcı sağlık sigortası devlet destekli bir sigorta türüdür. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun karşılamadığı ya da ücret limitlerini aşan tedavi giderlerini karşılamak amacıyla, sigorta şirketleri ve özel hastanelerle yapılan anlaşmalar çerçevesinde yapılan bir sigorta şeklidir.

Genellikle tamamlayıcı sağlık sigortasında yaş sınırı 60’tır. Ancak bazı sigorta şirketlerinde bu yaş sınırı farklılıklar gösterebilmektedir. 1 yıl süreyle yapılan tamamlayıcı sağlık sigortaları, yıl bitiminde kişinin durumuna göre yenilenebilir.

Yatarak tedavi Yatarak + Ayakta tedavi

ÖZEL SAĞLIK SİGORTASI:

Özel sağlık sigortası; kaza veya hastalık nedeniyle meydana gelen sağlık sorunlarının tedavisini, poliçenizde yer alan teminatlar ve limitler dâhilinde karşılayan sigorta türüdür. 

Ayakta tedavi Yatarak tedavi

Özel sağlık sigortası zorunlu değildir, isteğe bağlıdır ve 18-65 yaş arası, gerekli şartları sağlayan herkes özel sağlık sigortası sahibi olabilir. 1 yıl süreyle yapılan sağlık sigortaları, yıl bitiminde kişinin durumuna göre yenilenebilir.

Özel sağlık sigortasında, anlaşmalı hastaneler değil, bütün hastaneler de muayene ve tedavi olunabilir.

Tamamlayıcı sağlık sigortasını özel sağlık sigortasından ayıran en temel fark, anlaşmalı özel hastanelerde geçerli olmasıdır ve özel sağlık sigortasına sahip olan kişi ek ücret ödemeden muayene olabilir. Ayrıca tamamlayıcı sağlık sigortasından yararlanmak için SGK’lı olmak gerekir. Özel sağlık sigortasından ise SGK’lı olmasanız bile yararlanabilirsiniz.

Özel Sağlık Sigortası, teminatlarınız dâhilinde sağlık giderlerinizin belli bir oranda karşılandığı ve ek ücret ödemeniz gereken sigorta çeşididir. Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’nda ise poliçe limitine, teminatlara ve anlaşmalı hastanelere sadık kalmak koşuluyla ek ücret ödemek gerekmez.

Özel Sağlık Sigortası’nın teminatlarını genişletip yurt dışında da sağlık hizmetlerinden yararlanmanız mümkün olabilir, fakat Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’nda böyle bir imkân yoktur. 

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası anlaşmalı hastanelerde geçerlidir, fakat Özel Sağlık Sigortası bu konuda daha geniş bir ağa sahiptir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.