Hava Durumu

Rekabet gücü zayıflayacak...

Yazının Giriş Tarihi: 03.11.2021 05:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.11.2021 05:21

 

Sanayi ve elektrik üretiminde kullanılan doğalgaz kullanım ücretlerine yapılan yüzde 48'lik zam, sanayicileri olduğu kadar vatandaşı da korkuttu. Konutlarda kullanılan doğalgaza dokunulmadan yapılan zam ile sanayicilerin rekabet gücüne önemli bir darbe indirildi.

Son üç ay içerisinde sanayide kullanılan doğalgaza yapılan zam oranı yüzde78 oldu.

Bu zam, ihracatta her gün yeni bir rekor kıran Gaziantepli sanayicileri olumsuz etkiledi.

Aylık 1 milyar dolar ve yıllık 10 milyar dolar hedefine oldukça yaklaşan Gaziantepli sanayiciler, yapılan zamlardan dertli.

Doğalgazın üretimde önemli bir kalemi oluşturması nedeniyle maliyetlerin artacağını söyleyen sanayiciler, durumun böylesine etkin şekilde yansıtılmasından dertli.

Sanayiciler, dünya piyasalarından kaynaklı olarak artan doğalgazda üretime yönelik maliyet kalemlerinin tolere edilmesi düşüncesinde.

Ancak dünya piyasalarında her geçen gün artan doğalgaz fiyatları sonrası durumun mümkün olmayacağı ve önümüzdeki aylarda yeni zamların gelmesinden endişe duyuluyor.

Sanayicilerin yanı sıra vatandaşlar da doğalgaz kullanım ücretlerine yapılan zamlardan endişeli.

Yaklaşan kış öncesi yalnızca sanayi ve elektrik üretimini kapsayan zamların önümüzdeki aylarda kendilerine de yansıyacağını düşünen vatandaşlar, gelecek zamların etkisinin ne olacağı konusunda düşünceli.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.