Hava Durumu

ZIVANADAN ÇIKMAK

Yazının Giriş Tarihi: 15.12.2021 00:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.12.2021 00:05

Zıvanadan çıkma  deyimi, Türkçe 'ye Farsçadan geçmiştir. Kapı, bağlantısı olduğu yerden (zıvanadan) çıktığı zaman ayakta duramaz, devrilir. Kapının zıvanadan çıktığında ayakta duramayışına benzetilerek, bir kimsenin sinirlenip, öfkelenip, aklı selim davranış gösteremeyip, denetlenemez duruma gelmesi ve kontrolsüz, çılgın gibi davranarak aşırı tepki göstermesine sebep olma haline 'zıvanadan çıkma' deyimi kullanılır.

Şimdi tepeden tırnağa ülkede yaşayanların, yaşananların top yekun zıvanadan çıktığı ve bugüne kadar böylesine bir tablonun yaşanmadığı günlerdeyiz. Kimin eli kimin cebinde belli değil. Akıl emanette desem, emanetçinin  aklıda kendine yar değil.

Neyse ki elimizi, kolumuzu bağlayan şu dış güçler var da vebali onlara atabiliyoruz. Demezler mi be adam sen bostan korkuluğu musun? Beceremiyorsan, yangın yerine dönen ülkeyi, bugünü kurtarma derdine düşmüş halkı, Harici Düşmanlarla ortak bir hesap uğruna  fazla perişan etme.

FETÖ'nün finansçıları dediğinizle bugünkü sarmaş dolaş halinizi yutmayacak zıvanadan çıkmamışlar olduğunu unutmayın. Bırakın bu işi, daha fazla kontrolden çıkıp, çılgınlık yapıp zıvanadan çıkmadan. Öfkede akıl olmaz derler.  İyide, her öfkelenenin çılgınlığının ceremesini bu toplum çekmek zorunda mı? Bedelini topyekûn ödediğimiz dünün zıvanadan çıkma davranışlarıyla; Şeker Fabrikalarını satıp, üreticinin, tüketicinin ağzının tadını kaçırdınız, adına iklim değişikliği eklemeyle bırakın çevreyi, yaşanamaz hale gelen şehirleri, zevahiri bile kurtaramadığınız Bakanlık olsa ne olur, olmasa ne olur?

Şimdilik Faks kağıdı, ozalit kağıdı,dosya kağıdı, gazete kağıdı bulunmasın, zaten gerekmezde, ama daha oraya gelmedik diyebileceğiniz, insanların k.çını silecek tuvalet kağıdından mahrum edip zıvanadan çıkartmayın. Akıllarına SEKA kağıt fabrikalarını sattığınız gelirse yandı gülüm keten helva.. 

Traktör, mazot, tohum açmazı içinde çiftçisi gübresiz ekin eken, hayvancısı sütteki hayvanını et için kesime verip yarın ne ile geçineceğini düşünen, mezun olsa iş yok. Kendinden önce sekiz milyon işsizin olduğu ülkeden bir yolunu bulup yurt dışına gitmeye çalışan üniversitelisi, ailecek sadece simit yese yetmeyecek ücrete çalışan zıvanadan çıkarsa vay halimize...                                                                            

Acaba istenen o mu?                                                                                                                                                                                                                                     M.Sait Köse                                                                                      



 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.