Hava Durumu

Gaziantep ve Sanayi

Yazının Giriş Tarihi: 19.12.2022 08:35
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.12.2022 08:35

Sanayici; Sanayi dallarından herhangi birinde yatırım yapmış olan ve o alanda iş gören kimse. Esnaf; küçük çapta ticaretle ya da el zanaatlarından biriyle uğraşan kimselere verilen ortak ad.

Gaziantep insanı girişimcidir, cesaretlidir. Kendi öz sermayesi ile yatırımlarını yapar.

Yapar da Gaziantepli yatırımcılar Sanayici mi, esnaf mı?

Sanayici olmak için kurumsallaşmak gerekir. Şirket yönetimi baba ve çocukların kontrolünde değil, profesyonel beyaz yakalı yöneticilerden oluşmalıdır. Artık kimse kendi öz sermayesi ile yatırım yapacak durumda değil. Ucuz sermaye bulmak gerekiyor. Dünya Bankasından ucuz kredi bulmak zorlaştı. Firmalar Halka arz olarak, kendi sermayelerini yaratmak zorundalar.

Halka arz olmak içinde kurumsal yapının oluşturulması gerekiyor. Katma değerli ürünler üretmek, ürettiğini belgelemek, Yeşil dönüşüme, karbon ayak izine entegre olmak gerekiyor. Üretilen ürünlere, geri dönüşümden belli oranda kazandırmak gerekiyor.  Çünkü Avrupa böyle ilerliyor.

Eğer yönümüzü Avrupa’ya dönüyorsak, kurumsallaşmaya başlamalıyız. Yönetimleri profesyonellere bırakmalıyız. Ben buraya yıllarımı verdim. Dünyanın sermayesini bağladım. Gecemi gündüzüme katıp, bu seviyeye getirdim. Şimdi akıl verip şunu değiştir. Bunu değiştir demek kolay? Diye düşünülürse, siz gidince, şirketinizde gidecek. Bilin isterim.

Gaziantep’te üretilemeyecek hiçbir şey yok. Yeter ki, üretmek istesinler. Birçok ünlü markanın ayakkabısı, tekstil ürünleri Gaziantep’te üretiliyor.

Sanayici üretime katma değer katar, istihdam yaratır. Ülke ekonomisine katkıda bulunur. Esnaf, isterse tek çalışır. İster çoluk çocuk birlikte, katma değer yaratma, istihdam yaratma derdi yoktur. Alır, satar, kârına bakar.

Gaziantepli yatırımcılar Sanayici mi, esnaf mı? diye bunun için sordum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.