Hava Durumu

1 Mayıs Daha Geçti

Yazının Giriş Tarihi: 01.05.2014 16:42
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.05.2014 16:42

Gaziantep'te, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, polis rakamlarına göre 3 bin kişinin katılımıyla kutlandı.

Emek ve Dayanışma gününde birçok fabrika çalışmaya devam ettiği için işçiler alanlara gelemedi. 1 Mayısın resmi tatil olması nedeniyle memurlar AVM gezmeyi yada tatil yapmayı tercih etti.

Miting olduğunda fabrikalarını kapatıp, işçileri servis araçlarıyla miting alanına yollayan patronlar, Emek ve Dayanışma gününde işçisine mesai yaptırmayı uygun buldu. Kutlamalar için ayrılan alanın dolmaması üzücüydü.

Bu arada, ÖDP ve Gençlik Muhalefeti gruplarının alana girişi sırasında üzerinde; Berkin Elvan, Ali İsmail Korkmaz, Medeni Yıldırım gibi toplumsal olaylarda yaşamını yitirenlerin resimlerinin bulunduğu pankartları sokmak istemesi üzerine polisle kısa süreli gerginlik yaşandı. Gerginlik araya giren sivil polisler ve alandaki diğer görevliler tarafından büyümeden önlendi ve pankartın alana girmesine izin verildi

Aslında biraz günün önemini anlayınca, polis ve eylemciler ne için orada olduklarını iyice idrak ettiğinde sorun çıkması için hiçbir sebep yoktur. Her iki tarafında sağduyulu yaklaşımı sorun çıkmasına engel oldu.

1 Mayıs alanına alınmayan sevimli bir canlı vardı. Adı Simbad…

Son zamanlarda yaşanan kaybolan ve öldürülen çocuklara dikkat çekmeye çalışan sevimli köpek  Simbad’ın alana girmesi sakıncalı bulundu.

Bir mayıs Gaziantep’te sakin geçti. Bir tarafta konuşmalar yapılırken, bir tarafta halaylar çekildi. Keşke İstanbul’da da kutlamalar bayram havasında geçseydi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.