Hava Durumu

42 yıl geride kaldı

Yazının Giriş Tarihi: 20.10.2014 16:51
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.10.2014 16:51

Dün gazetemizin kuruluş yıldönümüydü. 20 Ekim 1972 tarihinde yayın hayatına başlayan Gaziantep Ekspres Gazetesi, 42 yılı geride bıraktı.  Gazetemiz , İmtiyaz Sahibimiz  Bora Zor’un deyimiyle 42 yıldır Gaziantep’in günlüğü tutuyor. 1972 yılından bugüne gelen arşiviyle Gaziantep’te yaşananları geleceğe taşıyor.

Gaziantep Ekspres Gazetesi’nin 14 yılına ben de şahit oldum. Yerel gazete okumayan birisi iken 14 yıldır Gaziantep Ekspres Gazetesi’nde çalışıyorum. Gazetecilikle ilgili hiç bir şey bilmiyorken, işi bu mesleğin duayeni Halil Zor’un gazetesinde çalışmaya başlayarak öğrendim. İyi ki yolum Zor ailesiyle çakıştı. Bilgilerini, tecrübelerini paylaşmaktan imtina etmediler. Acemice yaptığım hataları gülümseyerek karşıladılar. Yada bir hikaye anlatarak ders almamı sağladı.

Yerel gazetede çalışmak çokta kolay değil. Gazetecilik zor meslek, her geçen gün de zorlaşıyor. Çünkü işin içine siyaset giriyor. Ayrıca bu memlekette herkes gazeteci, herkes çok biliyor. Gazete okumayan insanlar, gazete ve gazetecilik ile ilgili ahkam kesiyor. Bakkal dükkanı açmak için oda kaydı isteyen devletimiz, gazete kurmak isteyen olduğunda bir dilekçeye bakıyor.

Son zamanlarda yaşanan sıkıntılar ise herkesin malumu, gazetecilik mesleğinin onuru ayaklar altında, meslek etiği değil istenen,  gazeteden gazeteciden iktidardakine övgüler yağdırılması bekleniyor.

Ulusal basındaki kirlenme, maalesef yerel basına da yansıyor. Ama biz Halil Zor’dan devraldık bu gazeteyi, iyi kötü günlerimiz oldu. Hiçbir zaman meslek etiğinden sapmadık.  42 yıl geride kaldı. Bu 42 yılın 14 yılında bir fiil emeğim var.

 Bora Zor gazeteyi devraldığından bu yana, her zaman öğretici oldu. Mühendislik bilgisini gazetenin yönetiminde de uyguladı. Sorumluluklar verdi. Ben şanslı olduğumu düşünüyorum. Mesleğe, Zor ailesinin yanında başladım. Belki çok para kazanmadım. Ama saygınlık kazandım.

Bu arada dün kuruluş yıldönümümüzü kutlayan, çiçek yollayan  dostlarımıza gazetem ve şahsım adına çok teşekkür ederim.  (Gazeteyle nasıl özdeşleştiysem,gazetemizin kuruluş yıldönümünü kutlayan herkes gazeteye ayrı, bana ayrı kutlama kartı ve çiçek  gönderdiler. Bu benim için  gurur verici bir olay, teşekkürler:)))

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.