Hava Durumu

Adaylar nerede?

Yazının Giriş Tarihi: 25.04.2014 17:19
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.04.2014 17:19

MHP’nin çiçeği burnunda il başkanı basınla tanışma ve Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin gelişiyle ilgili bilgi vermek için bir toplantı düzenledi. İl başkanının basınla tanışma toplantısında, Büyükşehir belediye başkan adayı ve merkez ilçe belediye başkan adaylarının olmaması dikkat çekti.

Bu toplantı adaylara bildirildi mi? Onu bilmiyorum. Bildirilmediyse, yeni il başkanın verdiği birlik beraberlik mesajları havada kalmış olur.

Eğer bildirildiği halde toplantıya katılmadılarsa, doğru bir yaklaşım olmamış. “Ben aday oldum.Belirli oranda partinin oy oranını arttırdım. Genel seçimlerde milletvekili adayı olunacağı zaman tekrar sahneye çıkarım. Partinin etkinliklerine katılırım”  düşüncesi hakimse olmaz.

Muhalefetin kaybettiği, Ak Parti’nin de girdiği her seçimden güçlenerek çıkmasının nedeni burada yatıyor. Düşündüğünüzde bu kadar yıl iktidarda kalan bir parti de oy kayıbı olması doğaldır. Ama Ak Parti’ye baktığınızda girdiği her seçimde oyunu arttırarak çıkmış.

Oy oranını artmasında liderin halkın ilgisini çekmesi, kadınların sevgisini kazanması ne kadar önemliyse, milletvekilleri, seçilmiş üyeler ve il teşkilatlarının parti disiplini içerisinde  çalışmalarının da bir o kadar önemli olduğunu düşünüyorum.

Seçimler bitti. Muhalefet partileri kendi içlerine dönerken, iktidarın milletvekilleri çalışmalarına tekrar başladı. Ak Parti il teşkilatı ilçe yönetimlerini değiştiriyor. Ne bir dedikodu, ne teşkilatlardan basına yıpratma haberleri sızdırılmıyor. Sessiz sedasız, dedikodu olmadan bu iş yürütüyorlar.

Dönelim muhalefet partilerine; MHP il başkanı değişikliği oluyor. Partinin belediye başkan adayları o toplantıya katılmıyor. Siz yeni seçimden çıkmışsınız ve gözler üzerinizde böyle bir toplantıya iki eliniz kanda olsa katılmanız gerekir. Adaylara seçim sürecinde destek verilmiş, basınla herhangi bir çalışma yapmamışsınız. Yine de size verilen destek kesilmemiş, eleştiri yapılmamış. Bu süreçte MHP eski milletvekili, il başkanının oğlu ile sorun yaşamış çok fazla dillendirilmemiş. Seçim bittiğinde neden basın ziyaret edilip, desteklerinden dolayı teşekkür edilmedi? Yarın yine aday olacaksınız ve basından destek isteyeceksiniz. İşiniz şimdilik bitti. Basını takmasanız da olur öyle değil mi?

Siyaseti bıraktıysanız, bu düşünce doğru tekrar aday olacaksanız?????

CHP’ye bakacak olursak, İl ve ilçe teşkilatlarının görev süresi uzatıldı. CHP’li bir grup olağanüstü kongre olması için imza toplamaya başladı. Bu çözüm olacak mı?

Zihniyet ve yapı değişmedikten sonra gelenin, gidenden ne farkı olacak?

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.