Hava Durumu

Bu ülkede kadın olmak…

Yazının Giriş Tarihi: 06.12.2016 11:39
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.12.2016 11:39

Bu ülkede kadın olmak hayatınızın her alanında var olabilmek için mücadele etmek zorunda kalmaktır. Hayatınızın her anında özellikle de iş dünyasında  ''Ben de varım!'' diye haykırmak zorunda olmaktır. Hava kararmadan evde olmak zorundakalmaktır. Evineyada işine gitmeye çalışırken dolmuşta tek yolcu olmamaya çalışmaktır. Kısacası zordur bu ülkede kadın olmak.

''Nefes alıyorsak umut var demektir,'' derler ya, bu ülkede kadınsan ve tüm kötülüklere rağmen hala nefes alabiliyorsan umut değil de şansın var demektir. Hala kendini bilmez birisi karşına çıkmadığı, şort giydiğin için tahrik olup, sana tekme atmadığı için ne kadar şanslı olduğunu düşünmektir.

Bu ülkede 20 yaşındaki Özgecan Aslan gibi, arkadaşınızla gezdikten sonra evinine dönerken sadece dolmuştaki son yolcu olduğun için, 3 tane hayvan tarafından saldırıya uğrayabilirsin.

Öyle ya bu ülkede bunları yaşamak için sadece kadın olmanıza gerek yok ki, tıpkı 9 yaşındaki G.S. gibi 25 kişi tarafından tecavüz edilebilirsiniz.

Bu ülkede daha 17 aylık N.N.B gibi, 3 tane hayvan tarafından işkence edilip tecavüze uğrayabilir, beyninizde ödem oluşabilir.

Yada 5 aylıksınız aileniz çalışmaya gitmek zorunda olunca sizi emanet ettiği kişinin tacizine uğrayıp, hastanelik olabilirsiniz. Bu tür olaylar artık o kadar sıradan ki…

Neden mi?

Bu ülkede "Kadınlar iş aradığı için işsizlik yüksek" diye açıklama yapan bakanlar olduğu için olabilir mi?  Bu ülkede "Tecavüze uğrayan doğursun, devlet bakar," diyen bakanlar olduğu için olabilir mi?

Bu ülkede eski sevgilinize tecavüz ederseniz, hiç tanımadığınız kadına tecavüz etmekten daha az ceza aldığınız için olabilir mi?

Devletin kadına bakışı bu kadar şaşı iken, bu ülkede kadın olmak zor olmasın da ne olsun?

Yazımızı bir fıkrayla bağlayalım.

Sosyolog ve bazı sosyal bilimcilerden oluşan bir grup sosyal araştırmacı terörün yoğun olduğu illerin birinde kadınlara yönelik araştırma yaparlar.Araştırma sonucunda tablo özet halinde şudur.. Önde koca, arkasında eşek en arkada kadın.. Araştırmacılar bir kaç yıl burada kadınların durumunun iyileştirilmesine yönelik çalışmalar yapar.

5 yıl sonra durumu kontrol etmek için gelirler aynı yere. Tabloya bakıyorlar. En önde kadın, arkada eşek en arkada erkek.. Oldukça şaşırıyorlar. Muhtarla konuşuyorlar.

Ya muhtar hayret bu ne böyle falan...Muhtar;evet öyle ama o geçilen yer mayın tarlası…

Kısacası, zordur bu ülkede kadın olmak…

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.