Hava Durumu

Celal Doğan

Yazının Giriş Tarihi: 05.08.2015 16:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.08.2015 16:01

Celal  Doğan

İki gündür Gaziantep gündeminde Celal Doğan isminin adının verildiği caddeden kaldırılacağı, hatta Arıl’da tabelanın kaldırıldığı konuşuluyor. Bu hassasiyet gözlerimi yaşarttı.

Celal Doğan ismini kaldırmak isteyenler,  bu şehir de yaptığı yolsuzluklar tescillenmiş isimlerin adının verildiği okul ve caddeler olduğunu unutuyor.

Celal Doğan’ı beğen yada beğenme bu şehre hizmet etmiş, marka olmuş bir isimdir. Celal Doğan, Gaziantep için marka olduğu gerçeğini kimse değiştiremez. Siyasi partisini değiştirmiş olması aforoz edilmesini gerektirmez.

Celal Doğan, CHP’de yıllarca siyaset yapmış, Gaziantep Büyükşehir Belediye başkanlığı yaparak şehrin kuruluşuna katkı sunmuş bir isimdir. Hala birçok bölgede Celal Doğan zamanında yapılan altyapı kullanılmaktadır. Celal Doğan’ın isminin kaldırılacak olması ahde vefaya sığmaz.

  Kaldı ki, Celal Doğan Kürt kökenli bir isimdir. Kendisi HDP’nin siyasi bakışına yakın bulması gayet doğaldır. Celal Doğan’ı, şuan içinde bulunduğu siyasi partiden dolayı yargılanması haksızlıktır. HDP’de siyaset yapan herkesin PKK terör örgütünün yaptıklarını desteklediğini düşünmek saçmalıktır. Şehidimiz için bizim yüreğimiz ne kadar yandıysa, Celal Doğan’ın yüreği de o kadar yanmıştır.

Her hün şehit haberleri geliyorsa, bunu Celal Doğan’a yüklemek haksızlıktır. Bu hükümetin uyguladığı politikanın bir eseridir. Bu gerçeği kabul etmek gerekir. Açılım süreci diyerek, göz yumulan birçok şey şimdi içinden çıkılmaz bir hale almıştır.

Tekrar söylüyorum. Bu şehir yaptığı yolsuzluklarla anılan insanların isimlerinin olduğu caddeler, okullar dururken,Celal Doğan isminin kaldırılmak istenmesi de manidar.

Madem o kadar duyarlıyız, onun da gereği yapılsın.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.