Hava Durumu

Fitneci Kim?

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2013 21:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2013 21:55

 

Önceki gün sabah saatlerinde yapılan operasyon Türkiye’nin gündemine bomba gibi düştü. Sosyal medya da yaşanan gelişmeler paylaşıldı. Dün televizyon kanalları edindikleri yeni bilgileri de sabah yayınlarıyla birlikte paylaşmaya başladı.

Bakan çocukları, AKP’li belediye başkanı, bakan danışmanları, AKP’ye yakın popüler iş adamları ve bürokratlar gözaltına alındı.Hepimizin malumu. Sosyal medya olayı kıskaca almış, habire tweet atıyor. Onlardan birisi Gezi olaylarında söylenen sözleri cevap gibiydi.

 Ezgi Kardelen paylaşmış. “ODTÜ'ye gitmeyin komünist olursunuz diyen bakanın oğlu hırsız çıktı! Yanımıza gelseydi adam olurdu.” demiş. Gezi olaylarında insanların canı çok yanmıştı.

Oda TV ‘nin haberine göre cemaate yakın kanallardan birisi Türkiye’nin en büyük mali operasyonunu canlı yayınlıyor ve operasyonu eski Ergenekon savcısı Zekeriya Öz yönetiyor .

Peki…

Cemaatin bir diğer kanalı Samanyolu TV ne yayınlıyor?

“Fitnecinin Oyunları” adlı TV filmini?..

Tam da operasyonların sürdüğü saatlerde Samanyolu’nun seçtiği film manidar değil mi?

Şimdi soru şu:

Oda Tv  haberinde, Cemaat  “Fitneci” diye kime hitap ediyor?  diyor. Açıkçası bu sorunun cevabını pek çok kişi gibi bende merak ediyorum.

Türkiye'de Ergenekon davasından sonra ilgi çeken bu operasyonun Gaziantep'e de sıçrayacağı kamuoyunda konuşuluyor.

TOKİ çalışmaları yapan kişi  ve kurumların başının ağrıyacağı konuşulan konular arasında yer alıyor. Cemaat-iktidar hesaplaşmasından kim ne kadar etkilenir bilmiyorum.

 Bildiğim bu oyunda belden aşağı vurulduğu, kişilerin aileleri ve çocuklarının hedef alınmasının doğru olmadığını düşünüyorum.

Bilindiği gibi yakın zamanda Sağlık Bakanlığında yaşanan 112 Acil Servisleri ile ilgili yolsuzluk iddialarına açıklama yapılmamıştı.  Orada da bir bakanın kayın pederi, Başbakan baş danışmanının eniştesinin yolsuzluk yaptığı iddia edilmişti.

Suçları ispatlanana kadar herkes masumdur. Ancak “yetimin hakkını kimseye yedirmeyiz” diyen iktidar üyelerinin 4 bakan çocuğunun yaptığını, nasıl savunacağını da merak etmemek elde değil.

İktidardan ilk misilleme geldi. İstanbul Emniyetinde görevli müdürler görevden alındı.. Çocukları  gözaltında olan bakanlar istifa edecek mi? Yada görevden alınacak mı? İş adamları  bundan sonra da iktidardan ihale alabilecek mi? Olayın üstü kapatılacak mı? Yoksa olayların üstüne gidilip, suçlular cezalarını çekecek mi? Bakalım ilerleyen günler neyi gösterecek

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.