Hava Durumu

Geçmişe sünger çekmek…

Yazının Giriş Tarihi: 01.01.2015 11:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.01.2015 11:59

 

Acı tatlı anılarla bir yılı geride bıraktık. Yeni bir yıla başlarken, hayatımızda kötü giden ne varsa üzerine sünger çekmek gerekir.

Olumsuz düşünceler başarıyı , mutluluğu, huzuru etkiliyor. O nedenle,  ister ikili ilişkilerinizde, ister işyerinizde mesai arkadaşlarınızla olan ilişkinizde kötü giden her şeye sünger çekmek, bizleri olumsuz düşüncelerden kurtaracaktır.  Olumlu yaklaşım aynı zamanda motivasyon olacaktır.

Yıl biterken ben bunu yaptım. Mensubu olduğum bir grupta yıldızımın barışmadığı arkadaşımla geçmişte yaşanan tatsızlıkların üzerine sünger çektim. Geçmişte yaşanan bu olumsuzluklara sünger çekmekte nereden ıktı, diyenler olacaktır. Okuduğum küçük bir hikaye beni buna sevk etti. Sizlerle de paylaşmak isterim.

KAYNANA HEDİYESİ..!

Evlendiğimden beri annem evime ilk defa geliyordu. Daha önce eşya yerleştirmeye gelmişti ama bu başkaydı. Evimi güzelce temizleyip yemekleri yaptım. Öğleye 1 saat kalmıştı neredeyse gelir derken. Zil çaldı ve annem geldi.

Ev hediyesi diye birde hediye getirmişti. Paketi açınca şok geçirdim içinden kullanılmış sünger çıktı.

Sordum anneme “senin yatak odandaki aynanın üzerinde duran sünger mi bu?” diye “evet” dedi. “Evde temizlik bezleri vardı. Ama bunu da kullanırım” dedim.

Annem, “ bunu kullan diye getirdim ama temizlikte kullan diye değil” dedi..

“Yaa peki nasıl kullanacağım” dedim. “Geçmişe sünger çekmek için kullanacaksın” dedi. Anlamamıştım.

Anneannem ve dedem hep kavga ederlermiş anneanneme dedem “geçmişe bir sünger çek” dermiş ama anneannem bunu hiç yapamazmış. Dırdırları ile dedemi bıktırırmış.

“Peki, neden kadınlar geçmişe sünger çekiyor da erkekler çekmiyor” dedim anneme. Annem “çünkü erkekler unutkandırlar. Geçmişi hatırlamazlar. Kadınlar ise hassastır. Kendilerini üzen hiçbir şeyi unutmaz aklına geldikçe acı çeker ve etrafındakilere de acı çektirirler” dedi.

Anneannem de hatasının farkında olduğu ama düzeltemediği için anneme nasihat amacıyla onun ilk evlendiği zaman ev ziyaretine bu hediye ile gitmiş.

“Evlilikte böyle bir şey işte yavrum geçmiş konuları bayat yemek gibi ısıtıp getirirsen bir kaç ısıtmadan sonra tadı kaçar. Karın doyurmaz hale gelir. Ama geçmişe sünger çekersen tadınız hiç kaçmaz .” (Alıntı)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.