Hava Durumu

Hava kirliliğinin çözümü belli…

Yazının Giriş Tarihi: 30.04.2014 16:41
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.04.2014 16:41

Büyükşehir Belediye başkanı Fatma Şahin, basınla kahvaltı da buluştu. Bir ayda yapılan işler anlatıldı. Bir ayda bu kadar çok iş yapıldığını tahmin etmemiştim. Bana, daha çok ziyaretlerle geçti gibi gelmişti.

Kahvaltıya giderken, Fatma Hanım geldiğinden bu yana belediyede alınan olağanüstü güvenlik önlemlerinin kahvaltıda nasıl uygulanacağını merak ediyordum. Salonun girişinde üç tane koruma polisini görünce acaba yine arama yaparak mı alacaklar diye düşünmedim, desem yalan olur.

Toplantı birçok açıdan önemliydi. Basına inceden bir ayar verilmesini mi dersiniz? Hava kirliliği ile çalışma yapıldığı bilgisi verilirken, bir yetkilinin sosyal yardımlaşmaların verdiği kömür kaliteli olsa sorun olmaz demesini mi dersiniz?

Hava kirliliği ile ilgili çözüm çok zor değil. Gerçekten sosyal yardımlaşmanın kömür dağıttığı kenar mahallelere gittiğinizde nefes alamıyorsunuz. Dağıtılan kömürlerin kaliteli olmadığını defalarca gündeme getirdik. Sosyal yardımlaşma bu konuda bir çalışma yapmalı, kömür kalitesinin arttırılması gerekiyor.

En önemli aşama bu…

Kaliteli kömür dağıtılmaya başlanırsa, hava kirliği bir nebze azalır.  Tabi bunun yanında kurumların bacalarından çıkan dumanları da görmek gerekiyor. Onlarında en azından filtre takması sağlanabilir. Bu iki olay düzene girerse, büyük ölçüde sorun çözülür.

Fatma Şahin, milletvekilliği döneminden bu yana çalışkanlığı ile tanınır. Belediye başkanı olarakta, çalışkan ve üretken olacağının sinyallerini verdi. İşinin uzmanı kişilerle çalışması, hakim olmadığı konularla ilgili sorulan sorulara ekibimle görüştükten sonra cevap vereceğim, yaklaşımı ekip çalışmasını önemsediğinin göstergesi oldu. Ekip çalışması her zaman başarı getirir.(Ak Parti bunun en güzel kanıtı, 12 yıldır her seçimden güçlenerek çıkılıyor.)

 Basından sorumlu kişinin basınla biraz daha iç içe olması gerektiğini düşünüyorum. Tanışıp kimlerle hangi durumlarda iletişime geçmesi gerektiğini tartması gerekir.  Dönem dönem ziyaretlerle bağların güçlenmesi, elini de güçlendirir.

Sonuçta artık bir bakanın değil. Büyükşehir Belediye başkanının basın danışmanı, yerel yönetimlerde basın birimi ikili ilişkilerin daha ön plana çıktığı bir yapıdır.

Naçizane bir öneri…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.