Hava Durumu

Nasıl insanlar olduk?

Yazının Giriş Tarihi: 10.04.2016 17:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.04.2016 17:56

45 tane çocuk cinsel istismara uğramış, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, tecavüze uğrayan çocuklar yerine adı geçen vakfa sahip çıkıyor.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu,  vakfa yöneltilen cinsel istismar iddialarına ilişkin, "Buna bir kere rastlanmış olması hizmetleri ile ön plana çıkmış bir kurumumuzu karalamak için gerekçe olamaz.” diyebiliyor.

Sonra okullarda öğrenciler öğretmenleri tarafından tacize uğruyor. Hayatının baharında intihar ediyor. Gencecik yaşında hayattan kopuyor. Olayın sorumlusu suçunu kabul edip, pişman olduğunu söylüyor.

Ve bu aşağılık insan, mahkemeye çıkarken takım elbise giydiği, kravat taktığı ve pişmanım dediği için ceza indirimi alıyor. Kısa bir süre sonra tekrar toplumun içine karışıyor.

Günlerdir,  “nasıl insanlar olduk?” diye soruyorum.

Biz böyle bir toplum değildik. Değerlerimiz vardı. Komşularımıza, ailemize, öğretmenlerimize sonsuz güvenimiz vardı.

Şimdi ise, çevremizdeki tüm insanlara temkinli yaklaşıyoruz. Çarşıda, pazarda çocukları seven, başını okşayan birini görünce taciz mi ediyor acaba diye düşünmeye başladık.

Tüm bu yaşananlar karşısında "Buna bir kere rastlanmış olması hizmetleri ile ön plana çıkmış bir kurumumuzu karalamak için gerekçe olamaz.” diyen Aile bakanına ses çıkarmazken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Aile Bakanı Ensar Vakfı’nın önüne yatıyor” deyince kıyamet kopuyor.

Kılıçdaroğlu’nun “önüne yatmak” ifadesini kullanırken, bakanın vakfı koruduğunu ifade etmek istediğini bilmelerine rağmen sokaklara çıkıyor.

Yine diyorum, biz nasıl insanlar olduk?

 

 

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.