Hava Durumu

Ne olacak bu eğitim/cinin hali?

Yazının Giriş Tarihi: 02.12.2013 15:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.12.2013 15:07

Dershanelerin kapatılması gündeme gelince cemaat ve hükümet arasındaki ayrılıkta gün yüzüne çıkmaya başladı.

Ortaya çıkan Milli Güvenlik Kurulu raporu yenilir yutulur gibi değil.  Hepimizin malumu MGK kararları delil gösterilerek, birçok emekli ve muvazzaf subaylar yıllardır suçsuz olduklarını kanıtlamaya çalışıyorlar. MGK da alınan kararlar uygulanmadığı için yok hükmün de sayılıyorsa, generaller neden hala dört duvar arasındalar. Ülkede neler olduğunu anlamak imkansız hale geldi.

Hükümet –cemaat çekişmesinde olan dershanelerde çalışan öğretmenlere olacak. Dershane yöneticileriyle yapılan bütün toplantılar olaylı bitiyor. Dershanelere “özel okula dönüşün teşvik verelim” deniyor. İlimizde faaliyet gösteren dershanelerden hiçbirisi özel okul olacak statüde değil.

Dershanelerin hepsi yüksek binaların arasına sıkışmış, yada AVM içersinde yer alıyor. Bugün özel okul olayım deseler, ona göre çalışmalarını yapsalar ne olacak? Hangi şartlarda özel okul olacakları kendilerine anlatıldı mı? Özel okul olduklarında çocukların beden eğitimi dersi, teneffüste oyun oynayacakları alanı nasıl çözecekler fikri olan var mı?

Bu durumda ne olacak. Yılbaşından sonra kayıt alamayacak olan dershaneler kapanacak mı? Atanamayan binlerce öğretmen varken, birde dershane öğretmenleri mi işsiz kalacak? Sınav üzeri dershane öğretmenlerinin konsantrasyonu bozuldu. Bu ister istemez öğrencilere yansıyor. Özellikle mi yapılıyor anlamıyorum.

 Eğitimde bu kadar kötü bir tablo yaşanırken, neden sürekli eğitimle oynanıyor. Bakanlığın adı “Milli Eğitim” bakanlığı ama, milli bir eğitim politikamız yoktur. Aslında Milli Eğitim Bakanlığının adı “ Bakan’a göre  Eğitim Bakanlığı” olarak  değiştirilsin. Malum, Milli Eğitim bakanı her değiştiğinde, eğitim sistemi de değişiyor. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.