Hava Durumu

Neden İlgilendirmesin?

Yazının Giriş Tarihi: 22.01.2014 17:18
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.01.2014 17:18

AK Parti Gaziantep Milletvekili ve Ak Parti Genel Başkan yardımcısı Hüseyin Çelik, tırlar da ne olduğu kimseyi ilgilendirmez” demiş.

Kendisine Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yaşayan bir vatandaş olarak soruyorum. Neden ilgilendirmesin? Hükümetin yaptığı bütün politikalardan direkt etkilen sade vatandaş olarak, bilgilenmek bizim hakkımız.

Vatandaştan topladığınız vergilerle, Suriyeli muhaliflere, el kaidecilere silah yardımı yapılıyorsa, bizi ilgilendirir. Bizim vatandaşımız kira ödeyemediği için evinden atılıyorsa, tek odalı kenar semtteki bir eve 500 TL kira isteniyorsa, yeni doğan bebekler açlıktan ölüyorsa yaptığınız her şey bu halkı ilgilendirir.

Suriyelileri sorgusuz sualsiz ülkemize kabul ettiniz. Bugün Gaziantep’te hangi semte gitseniz. Suriyeliler çoğunlukta olmuş, onlarla yaşayan biziz dolayısıyla bizi ilgilendiriyor. Hastaneye gittiğimizde doktorlar öncelikle Suriyelileri tedavi ediyor. Ameliyat olacak hasta, koridorda sedyede bekletiliyorsa bizi ilgilendiriyor. 

Kararları Ankara’da sıcak makam odanızdan alıyorsunuz. Kendi seçim bölgeniz olan Gazianteplilerin yaşadığı sıkıntıları görmüyorsunuz. Hatay’da, Şanlıurfa’da durum daha da vahim olduğu bölgeye giden arkadaşlar tarafından gözlemleniyor. O nedenle” tır da ne olduğu kimseyi ilgilendirmez” diyemezsiniz.

 Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yaşayan bir insan olarak, bölgede yaşanan her olay  herkesi ilgilendirir.

Evet, kimseyi ilgilendirmeyen konular da var.

Mesela program sunucusunun dekoltesi kimseyi ilgilendirmez. Bir kadının doğumunu nasıl yapacağı ya da kaç çocuk doğuracağı kimseyi ilgilendirmez. Yetişkin üniversite öğrencisi gençlerin evde kimle kaldığı, kız öğrencilerle erkek öğrencilerin aynı okulda olması ve aynı merdivenleri kullanması, kız öğrencilerin etek boyları kimseyi ilgilendirmez.

Sizler kendinizi ilgilendirmeyen her konuyla ilgili açıklama yaparken, vatandaşı ilgilendiren konulara kimseyi ilgilendirmez diyemezsiniz.  Öyle derseniz vatandaşta size neden ilgilendirmesin?  Diye sorar.

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.