Hava Durumu

Oyunuza sahip çıkın

Yazının Giriş Tarihi: 08.01.2014 18:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.01.2014 18:15

2014 seçimleri birçok değişimi beraberinde getirecek gibi görünüyor. En çok iş gençlere ve kadınlara düşüyor. Oy kullanacak seçmen arasında kadın ve gençlerin sayısı yüksek, 2014 seçimlerinin sonuçlarını kadınlar ve gençler  yönlendirecek gibi görünüyor.  Bunun içinde partilerin ve adayların bu kesimlere daha çok zaman ayırması gerekecek.

Oy vermek, sandıklara sahip çıkmak vatandaşlık görevidir. Bunun için illa partili olmak gerekmiyor. Daha sonra keşke demek için sadece bir gün elimizi taşın altına koymalıyız.

Oy kullanmayan kişilerin ülkenin gidişatını ve seçilen idarecileri eleştirme şansları yoktur. Zamanında elini vicdanına koyup, dağıtılan hediyelere kanmadan, ülkenin, çocukların geleceği, kendi geleceğimiz için mantıklı düşünerek oyumuzu kullanmalıyız.  En basit vatandaşlık görevini yerine getirmeyen kişilerin eleştirme hakkı da yoktur.

 Gülse Birsel'den Gençlere...

"Önümüzde seçimler var. Gezi Park'ındaki arkadaşlarımızın yüzde 18'i “Oy kullanmam” demiş. Oy kullanmazsan da her şiştiğin anda sokağa çıkmakla bu iş yürümez canım kardeşim! Biliyorum, sizi, beni, tam olarak temsil eden bir parti yok belki. Bu yeni kuşak, biz tepkili şehirliler, adına ne derseniz, belki üç, beş, on yıl sonra, başka bir siyasi hareket çıkarabilir bu memleket.

Ama şu an için, bari ‘en az gıcık olduğun parti' Meclis'teki dört partiden hangisiyse, git oyunu kullan!

Son seçimde her 100 seçmenden 15'i sandığa gitmedi! Yüzde 85'in yüzde 50'si AK Parti'ye oy verdi. Sonra adam tabii der ki “Ülkenin yüzde 50'si bizi istiyor, sana ne oluyor!”

“Zaten bizim oylar çöpe atılıyor, çöplerden çuval çuval oy çıkıyor” diyen dostlara da diyorum ki, “O zaman git sandığın başında gözlemci olarak dur!”

Şu an tepkiler, rahatsızlıklar demokratik bir sivil itaatsizlikle dile getirildi, o esnada en kavgalı ve uzlaşmaz görünen gruplar barıştı, yan yana durdu. Ayrıca AK Parti'nin ileri gelenleri, hatta Cumhurbaşkanı mesajı aldığını söyledi, ki almamış olmaları zaten mümkün değil. Bunlar kazanımdır.

Ancak her şikâyette bir park bulup oturacak halimiz yok!

Şimdi, sevgili vatandaş, gözün siyasette olsun. Ve seçimler gelince, memnun musun değil misin, bir zahmet yine sokağa çık, iki adım yürü ama bu sefer, oy ver yav!"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.