Hava Durumu

Seçim ve Seçmenler

Yazının Giriş Tarihi: 29.12.2013 12:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.12.2013 12:07

Yerel seçimler yaklaşırken, yapılan anket sayısı da arttı. Kararsız seçmenler ister istemez bu anket sonuçlarından etkilenebiliyor. Partileri bırakın adaylar bazında anketler yayınlanıyor. Çok bilimsel çalışmayan bazı anket şirketleri ya da yerel gazete veya televizyonların yaptığı anketlerde ise kurumlar kendine yakın kişileri ön plana çıkarıyor.

 Vatandaşın geneli yapılan anketlerin yanlı olduğunu ve inanmadıklarını belirtiler. Anketlerden etkilenen kişi sayısı da az değil.Seçimler öncesinde yapılan anketlerin oy verecek kararsız kişileri etkilendiğini inkar etmemek gerekir.

Son zamanlarda yayınlanan anketlere bakınca, bir anket şirketinde birinci çıkan siyasi partinin, başka bir firmanın yaptığı ankette sonuncu çıkabiliyor. Ulaşılan kesim, demografik, sosyo-kültürel yapı farklı olduğu için farklı sonuçların olması gayet normaldir.

Ama iki şirket arasındaki abartılı fark dikkat çekmeyecek gibi değil.

Böyle olunca anket firmalarının ve yayınlanan anketlerin güvenilirliği sorgulanıyor.

Bu nedenle anket yapan firmalara büyük görev düşüyor. Bunun içinde tarafsız olmaları gerekmektedir. Etkiledikleri insanları düşünerek vebal aldıklarını bilmeleri gerekiyor.

Gençlere

Öğrenciler  bağlı bulundukları nüfus müdürlüklerine müracaat ettikleri takdirde bulundukları memlekette oy kullanabileceklerdi. Umarım belirtilen tarihe kadar müracaat edip, oy kullanma hakkınızı kaybetmemişsinizdir.En çok seçmen sayısı gençlerde olacak. O nedenle genç nüfusa yönelik söylemler ön plana çıkması gerekiyor.

Kadınlara

Eskiden ailenin reissi hangi partiyi işaret ederse kadınlar o partiye oyunu kullanırdı. Ama artık bu değişti. Kadınlar daha çok kendilerine hitap eden, partileri tercih ederken, genç kadın nüfusun bazısı dayın yada parti liderinin karizmasından daha fazla etkileniyor. Bu etken sohbetlerde çok bariz fark ediliyor. Bu artık ülkenin, çocuklarınızın geleceğini düşünerek oy kullanma zamanı, yani biz kadınlar bu seçimlerde daha çok akılcı davranmak zorundayız.

Önümüzdeki yerel seçimler çok önemli, genel seçimler için yol gösterici olacak.Bu nedenle oy kullanarak bu kentin geleceğini belirleme hakkınızı mutlaka kullanın. Ben oy kullanmazsam, ne olacak? dememek gerekiyor. Bu bizim vatandaşlık görevimiz bu sorumluluk kapsamında oy kullanmayı ihmal etmemek gerekiyor.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.