Hava Durumu

SOMA’li

Yazının Giriş Tarihi: 18.05.2014 19:28
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.05.2014 19:28

Somali için ağlayanlar, Soma’yı  neden görmezden geliyor?

Emine Erdoğan katıldığı , "İslam Ülkeleri ve Toplumlarında Aile" sempozyumunda yaptığı  konuşmasında  "Biz, Afganistan'a, Irak'a, Filistin'e, Suriye'ye sırtımızı dönemeyiz. Biz Somali'deki, Afrika'nın, Orta Doğu'nun diğer ülkelerindeki açlığa, sefalete karşı sessiz ve tepkisiz kalamayız" demişti.

Ayrıca,Somali gezisinde  Başbakan Erdoğan'ın kızı Esra Albayrak da gazetecilerin sorusu üzerine, bu ziyaretin insanlığın dikkatini bölgeye çekmesi açısından bir fırsat olmasını dilemişti.

Soma’da büyük bir facia yaşandı. Ölen  maden işçisi sayısı her geçen gün artıyor. SOMA’li için ağlayanlar, SOMA için ağlamıyor.

Soma için kim ağlıyor? Azerbaycan Başbakan yardımcısı Abid Şerifov, Türkiye Bakü Büyükelçiliği’nde düzenlenen tören sırasında  yaptığı konuşmasında, “Bu bizim için büyük felakettir. Dünyasını değiştiren Türk kardeşlerimizin ailelerine başsağlığı veriyoruz. Allah ailelerine sabır versin.” diyerek göz yaşlarına hakim olamıyor.

Garip olan ülkemizin ağlama timi liderleri olan  Sayın Bülent Arınç'ın  Soma için tek damla gözyaşı dökmemesi….

Somali,Myanmar,Mısır ve Filistin için her yerde ağlayan Emine Erdoğan ve Bülent Arınç  ikilisinin Soma da yaşananlara kayıtsız tepkisiz kalması, hatta hiç ortalıklarda görünmemesi enteresan değil mi?

Madenlerde yaşanan can kayıplarına dikkat çekmek için daha kaç kişinin ölmesi, kaç çocuğun babasız, kaç annenin evlatsız kalması gerekiyor?

Amerika’da İngiltere’ de 200 yıl önce meydana gelen olaylar, bizim dünya liderliğine (!) oynayan ülkemizde şimdilerde yaşanıyor. Ama biz iki yüzyıl önce yaşananla şimdiyi kıyaslıyoruz.

Maden işleten holding sahiplerini denetlemeye gidenler, kebap ziyafetinde mi değerlendiriyor madenlerin durumunu, Devlet Denetleme Kurulu ne iş yapıyor?

Bu kadar can gitti. Avrupa ülkelerinde olsa istifalar olurdu. Bizim ülkemizde ne oluyor? İnsanlar cenazelerini alamama korkusuyla sesini çıkarmıyor. Acısını dile getirenler çevik kuvvet tarafından yere yatırılırken, başbakan özel kalem yardımcısı tarafından tekmeleniyor.Başbakan tarafından tokatlanıyor.

 Biz nasıl bir ülke olduk. Acıya bile saygı kalmadı.

Somali için ağlayanlar, Soma’yı neden görmezden geliyor.  

Yoksa SOMA’lı  madenciler de mi paralel?

 

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.