Hava Durumu

Türban sorunu çözülmek istenmiyor

Yazının Giriş Tarihi: 27.02.2014 18:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.02.2014 18:02

Televizyon izleyemez, radyo dinleyemez olduk. Siyasiler sürekli kin ve nefret pompalıyor.  İktidar mensuplarının eleştiriye iç tahammülü yok. Ayan beyan ortada olan şeylerde bile ısrarla inkar ediyorlar. Eleştirenlere fütursuzca saldırıyorlar.

Öyle bir olayın yaşanmadığı ispatlandığı halde, meydanlarda  ısrarla türbanlı kadına saldırıldığı söylenerek, kışkırtılıyor. Aynı hükümet,  11 yıldır iktidar olmasına rağmen hala türban siyasi malzeme olarak kullanıyor.

İşinize gelen her konuyu gayet rahat çözüyorsunuz da, 11 yıldır türban sorununu neden çözmüyorsunuz? Ben türban sorunu olduğuna inanmıyorum.  Benim görüşüm; sağ görüşlü partilerin bir çoğu her zaman türbanı siyasi rant sağlamak için kullanmıştır. O nedenle de sorunun çözülmesini istemiyorlar. 

Sevgili türbanlı kadınlar, sizler iyi niyetle inandığınız değerler için kapanıyorsunuz. Ama siyasi rant malzemesi yapılıyorsunuz. Lütfen artık, sizleri kullanmalarına izin vermeyin. İnternet yasasını, MİT yasasını çıkaran, bir günde kaç tane ilin Emniyetini hallaç pamuğuna çeviren iktidar, istese türbanla ilgili çalışmayı bir günde meclisten geçirirdi.

Yıllara CHP siyasi düşüncesini taşıyan insanlar  türbana karşıymış, din düşmanıymış gibi gösterilmeye çalışılıyor.  Tanıdığım birçok CHP’linin eşi türbanlı, CHP’liler de namazını kılar, orucunu tutar. CHP’lilerin türbana karşı olduğuna inanmıyorum. Ama yaratılan algı çok farklı…

Bir mahallede anket yaparken, bir kadın, “oyumu AKP’ye vereceğim. Bunlar geldi geleli, Kuranımızı her yerde okuyoruz” demişti. 

Peki, AK parti iktidarından önce Kuran okunması engelleniyor muydu? Yapmayın lütfen; gerçekleri görmemiz lazım. Biz  iyi niyetle ibadet edelim diyoruz. Ama diğer taraftan, kul, yetim hakkı demeden rüşvetler veriliyor. Havuz oluşturulup, medya kuruluşları satın alınıyor. Havuza katkıda bulunan “milletin a….”  Diye küfür ediyor. Bunları neden görmüyorsunuz.?

30 Mart’a az bir zaman kaldı. Artık uyanmak zamanı, Sağ partiye oy verenler için alternatif MHP, Ak Partideki emanet oylarınızı tekrar yuvanıza getirin. Sol için alternatif CHP, her iki partinin adayları , partililerin desteği, kendi özverileri ve maddi manevi kendi imkanlarıyla çalışıyorlar.

Ak partili adaylar şanslı, arkalarında iktidar gücü var.Televizyon kanallarında il il yapılan yatırımlar anlatılıyor. Bana göre haksız bir rekabet var. O nedenle herkes oyuna sahip çıksın. Ve düşünsün….

Türbanlı kadınlar, engelliler , dur deyin ki….

Kimse sizi  siyasi malzeme olarak, kullanmaya cesaret edemesin.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.