Hava Durumu

Yerel Seçimler

Yazının Giriş Tarihi: 02.04.2024 15:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.04.2024 15:54

31 Mart 2024 yerel seçimleri hakkında konuşalım biraz. Ak Parti’nin kendi kalesi olarak gördüğü İstanbul’u almak için elinden geleni ardına koymayacağını elbette biliyorduk. 2019 yerel seçimlerinde kaybedilen kaleyi kazanmak, büyük zafer olacaktı onlar için. 
Ankara için aynı şey geçerli. Yalnız Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı o kadar güzel çalışıyordu ki Ankara’yı tekrar kazanmalarının zor olacaklarının farkındalardı. 
**
Diğer büyük şehirler için çalışmalara çok hızlı bir şekilde başlayan muhalefet ve iktidar partileri arkalarından gelen bir partiyi görmezden gelerek bir hata yaptılar aslında. 
Son dönemde yeniden ortaya çıkarak, eski partilere fark atan bir parti geldi. Hatta il ve ilçelerde kazandı.
Adaylar açıklandığında büyük heyecana sahip olan kişiler sadece adaylardı. Kim galip gelecek kim yenilecek diye. 
Bu ekonomide halkımız “seçim” derdinde değil “geçim” derdindeydi. Verilen vaatler bazılarına sahte gelirken bazılarına ise “Başa gel de görelim yapacak mısın yapmayacak mısın?” diye sorgulattı. 
Yalnız bir durum vardı ortada. Ekonomik sıkıntı yaşayan vatandaşlara bazı vaatler cazip geliyordu. 
**
31 Mart 2024 yerel seçimlerinde, Gaziantep halkı olarak sürpriz sonuçlara pek açık değildik. Lakin her zaman sürprizlere açık olmak gerekiyormuş. İki parti arasında sandığımız bu yarış aslında tam da öyle değilmiş. 
Adaylar açıklandıktan sonra bu düzenin çok da değişmeyeceğini düşünüyordum. Seçim çalışmaları düşündüğüm gibi gitmiyordu. 
Mevcut belediye başkanları hariç diğer adaylardan hiçbirini sokakta görsem tanımam. Sadece resimlerde ve videolarda gördüm. Videolarda gördüğüm kadarıyla “ben seçilirsem” isimli vaatler vardı hep. Vaatleri kimin gerçekleştirebileceği kimin aslında “sahte vaatler”de bulunduğunu önümüzdeki 5 yıl içerisinde göreceğiz. 
**
Yıllardır iktidar partisinin yönetiminde olan bu şehir için, aslında vatandaşın “yeter” dediği o noktaya gelmişiz. 
23 Kasım 2018’de kurulan bir parti, genel seçimlerde Cumhur İttifakı olarak bildiğimiz ittifaktan yana olunca, sonuç Cumhur İttifakı’nın istediği gibi sonuçlanmıştı. 
Yerel seçimlerde Cumhur İttifakı’ndan beklediği teklifi alamayan o parti, aslında cumhur İttifakı için önemli bir etkenmiş.
** 
31 Mart Yerel Seçimlerinde 49 noktadan aday çıkartarak, destek olduğu ittifaka savaş açtı. Bazı noktalara bakacak olursak, hiç de fena sonuçlar almadılar. Hatta bu seçimin sürpriz partisi oldular.
Muhalefet partisinden umudunu kesen vatandaşlar içinse çok başka sonuçlar çıktı. Muhalefet bu kez bütün kılıçlarını kuşanmış, bütün hazırlıklarını yapmış ve kazanmak için ellerinden geleni yapmak için hazırda bekliyorlardı. Gaziantep için öyle de oldu, beklenmedik bir sonuçla muhalefet ön plana geçmeyi başardı. 
Sadece Gaziantep’te değil, Türkiye genelinde de durum bu şekilde. Muhalefetin öne geçtiği şehirlerin sayısı arttı. Türkiye yeniden “kırmızı harita” oldu. Sosyal medyada bazı yorumlar yapıldı bununla ilgili. Bazısı komik, bazısı trajikomik olarak. 
Ama sonuca gelirsek; 
Kazanan “artık yeter” diyenler oldu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.