Hava Durumu

Emekliye Bir Dokun Bin Ah İşit

Yazının Giriş Tarihi: 26.06.2024 09:20
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.06.2024 09:20

Hayatının uzun bir süresini çalışmakla geçiren her insanın hayali bir gün emekli olmaktır. Ancak günümüzde her insanın hayali ise erken emekli olmamaktır. Bunun temel sebebi geçim sıkıntısıdır. Bir kişi emekli olursa aldığı maaşla geçinmesi mümkün değil. Bir de üniversitede okuyan çocuğu varsa vay haline. Keşke hayat standartları ülkemizde çok yüksek olsaydı da emekliler 65 yaşını beklemeden emekli olsaydılar. Fakat son yıllarda neredeyse hiç kimse emekli olmak istemiyor.
Kim olsa bu şartlarda emekli olmak istemez. Emekli olduğunuzda aldığınız maaş kiranıza bile yetmiyorsa yorum yapamaya gerek yok. Bundan yıllar evvel Çiller krizi vardı. O dönemi yaşayanlardanım. O dönemde ekonomi tepetaklak olmuştu. İnsanlar yurt dışına gitmenin hayali içerisindeydiler. Şimdilerde de aynı şekilde gençlerimiz yurt dışına gitmeyi hayal ediyorlar. Bu durum aslında çok da iç açıcı bir durum değil.
Hayat pahalılığı her geçen gün artınca insanlarda bu durumdan şikayet ediyorlar. Keşke emekli ve çalışan mutlu olmuş olsa da bizler karamsar olmasak. Fakat hayat bir şekilde ilerliyor. İnsanlar belki de yaşamlarını idame etmek için ek iş yapıyorlar. Hani levent Kırca’nın birçok parodisinde emeklilere yer verilmiştir ya gerçekten o parodileri şimdilerde yaşar olduk. Hiçbir emekli halinden memnun değil. Bir de kiracı ise vay onun haline.
Zaten aldığı maaş ancak emeklinin pazar ve market masrafına ya yeter ya etmez. Eğer evli olmayan çocukları varsa emekli olan o kişi mutlaka ek iş yapmak zorunda kalır. Geçmişte de bu durum böyleydi, şimdi de aynı şekilde bu şekilde devam ediyor. Tek temennimiz emeklilerin yaşam standardına kavuşmasıdır. Zaten emekli olan bir kişi ek iş yapamadan hayatını sürdüremiyor. Depremin yaşandığı illerde bir zamanlar hayatın çok ucuz olunduğu söylenirdi. Şimdilerde ise bu illerde hayat pahalılığı ve kiralardaki yüksek fiyatlar almış başını gidiyor. Bu durum sizce en çok da emeklileri derinden etkilemiyor mu?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.