Hava Durumu

KUPAYA  VEDA

Yazının Giriş Tarihi: 08.02.2024 12:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.02.2024 12:25

LİGE MERHABA
Gaziantep FK’nın kupadan elenmesine üzüldüğümü söyleyemem. Tabiki gönül isterdi ki Türkiye Kupası şehrimize gelsin. Lakin bazı gerçekleri de görmemek olmaz. Gaziantep FK’nın bu oyunla gidebileceği bu kadardı. Nitekim de öyle oldu. 
Kupadan elenmek bir yana, lige merhaba demek gerekir. Çünkü ligin vedası telafi edilemez. 7 maçtır galibiyet alamayan artık düşme potasına demir atmış bir Gaziantep FK var. Sumudica’nın rakip takımın hocasına ya da oyuncularına sözler sarf etmeyi bir yana bırakıp, bir an önce çıkış yolları araması gerekir. Öncelikle Dragus’u kesmelidir. Takımda daha iyi forvet yoktur belki ama biraz kendisine gelmesi adına tabiri caizse kesik yemesi gerekir.  Sonrasında ise artık 3-5-2 taktiğini bir gözden geçirip, güncellemesi gerekir. Artık her takım bunu biliyor ve ona göre gardını alıyor. Sonuç olarak da Gaziantep FK istediğini alamıyor. Takımın bu kadar katı savunma yapması normal olabilir ama hücum akabinde gol atılması gerekiyor. İnanılmaz bir şekilde gol yollarında yetersiz kalınıyor. Ancak geriye düştüğü zaman reaksiyon verilip ataklar gerçekleşiyor. Bu da geç kalınmışlık ile yine goller gelmeyince sonuç, yine hüsran olarak sonuçlanıyor. 
İstanbulspor maçı büyük önem arz ediyor. Bir çıkış maçı olarak değerlendirmek mümkündür. Lakin sadece bu maçla alınacak galibiyetle yetinmemek gerekir. Gaziantep FK’nın galibiyet serisine bağlaması gerekiyor. Çünkü daha öncede bahsettiğim gibi rakip takımlar kadrosunu güçlendirdi ve çıkışa geçtiler. Teknik heyetin de takımın iyice silkelenip kendisine gelmesi gerekiyor. 
Tabi bütün yükü buraya yüklemekte olmaz. Şehrinde takıma sahip çıkması gereken bir döneme girmiş bulunmaktayız. Tribünleri doldurup takıma sahip çıkmak gerekir. Ayrıca şehrin önde gelenleri de elini taşın altına koyup, takıma varlıklarını hissettirmeleri gerekir. Bu işten ancak birlik beraberlik ile çıkılabilir.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.