Hava Durumu

8 MART

Yazının Giriş Tarihi: 07.03.2020 05:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.03.2020 05:03

 

 

Yine bir 8 Mart öncesi bu birkaç gün, sürekli kadın haklarının gerekliliği, kadınların kutsallığı üzerine mesajları ve söylemleri duyarız. Her yıl standart söylemlerim dışına çıkmayan paylaşımlar yapılır. Ülkemizde ne yazık ki baskılanan, özgürlüğü kısıtlanan, şiddete, tacize ve hatta cinayetlere kurban giden kadınlarımız olduğu bir gerçekken, bununla ilgili caydırıcı önlemler alınmazken, sadece konuşulur. Belki bu yazıyı yazdığım dakikalarda bir kadın şiddete uğruyor. Belki de cinayete kurban gitti.

Benim; kanun koyuculardan, yetkili makamlardan isteğim kadınları sadece 8 Martta hatırlamamaları, yılın 364 günü hatırlanmalarıdır.  Erkekler güçlü olabilir ancak kadınlardaki dayanıklılık ve dirayetle birleşince güçleri anlamlı olur. Erkekler grip olduğunda yorgan döşek yatarken, kadınlar kanser hastalığına yakalandığında yaşamdan kopmadan, hastalığa kafa tutarlar. 

Unutulmamalıdır ki, gizli güç her zaman sessiz ve derinden giden kadınındır. Düşünsenize Osmanlının en kudretli padişahlarından cihan hükümdarı Sultan Süleymanı bile Hürrem Sultan dize getirmiştir.

Koca cihan hükümdarı, hükmettiğini sanırken kadını tarafından yönetiliyor olduğunu fark etmeyecek kadar kadınının esiri olmuştur. Erkeğin dümdüz baktığı yere kadın örümcek ağı atar, biri önceden uzun uzun düşünür, hesaplar ve uygular. Kadın olmak zordur, belki de bu yüzden Allah kadınlara özel güçler vermiştir.

Zeka, detaycılık, yaratıcılık, güç…

 Bunlar kadınların, çocukluğumuzda izlediğimiz çizgi film kahramanı voltranı oluşturan özel güçleridir.

Bir yerde okumuştum. Şimdi hatırlayamadım, nerede olduğunu ama şöyle bir cümle vardı. Çok hoşuma gitmişti.  “Kadın istediği her şeyi 'aklını' kullanarak alabilir, erkek ise 'gücünü'… Erkek nettir, Kadınsa detaylarda gizlidir.  Erkek kol kanat gerer, kadınsa yüreğini serer. Kavgamız ne kadar ayrı oluşumuz olsa da, hayatı anlamlandıran da bu iki cinsin bütünlüğüdür aslında. Kadını değerli kılan 'adam'lar ve adamı güçlü tutan kadınlar iyi ki varlar.”

O nedenledir ki, kadını karşınıza değil yanınıza alın sevgili beyler…

Kadın ve erkek kol kola, yan yana olduğunda aşılmaz dağlar aşılır.

Bükülmez denilen bilekler bükülür.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.