Hava Durumu

EYT yine yaşa takıldı

Yazının Giriş Tarihi: 14.12.2022 09:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.12.2022 09:03

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) olarak, iki aydır hükümetin EYT’lilerle ilgili yapacağı açıklamalara kilitlenip kaldık. Görünen o ki, EYT, yine yaşa takılacak.

EYT’li aylardır neyi bekliyordu? 

Çalışmanın Aralık ayı içerisinde veya yeni yılın ilk ayında Meclis'e sunulmasını ve yasanın 1 Ocak 2023'ü kıstas alarak yürürlükte olmasını değil mi?  EYT yasası ile emekli olmak için artık kesinleşen 3 koşul ise şöyleydi.

8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olması Prim gününün tam olması Sigortalılık süresinin dolmuş olması

Şimdi ne oldu?

EYT ‘ye yeniden yaş şartı getirilmesi konuşuluyor. Olacak şey mi?

 EYT’li yine yaşa takılıyor.

EYT zaten çalışanların yaş şartı sebebiyle emekli olamaması sonucu ortaya çıkan bir sorun değil miydi? İnsanlar yıllardır neyin mücadelesini veriyor?  Şimdi yeniden yaş şartının getirilmesi kesinlikle kabul edilemez. Bu sorunun tek ve kalıcı çözümü, yaş şartının tamamen kaldırılmasıdır.

**

Yaş şartı kalktığı zaman emeklilik için 1,6 milyonu aşkın hak sahibi olacak, bu kadar kişinin sisteme girmesi bütçeyi sıkıntıya sokacak diye düşünülüyor.

Meclise hiç gelmeyenlere, bir tane soru önergesi vermeyen vekile ödenen maaş, bütçeye yük değil mi? Gidip gelmediği Kamu şirketlerinin yönetim kurullarından huzur hakkı alınması, bütçeye yük değil mi?

Milletvekili maaşlarına, bakan maaşlarına, az zam yapılır. Fazladan iki,üç maaş alanlar engellenirse, bütçeye yük olunmaz

Sadece EYT’den gelen 1,6 milyon kişi mi bütçeye yük oluşturuyor.

Biraz insaf, biraz vicdan…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.