Hava Durumu

Hakan Calhanoğlu….

Yazının Giriş Tarihi: 10.07.2024 09:27
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.07.2024 09:27

Hakan Çalhanoğlu'nun sahadaki performansı tartışmasız bir yetenek göstergesi. Fakat, dikkatlerden kaçmayan ve artık tahammül sınırlarını zorlayan bir durum var: Hakan'ın sürekli olarak hatalarını başkalarına yüklemesi. Yahu, koskoca Hakan Çalhanoğlu! Sahada yıldız futbolcu olmak, sadece yetenekle olmuyor, aynı zamanda sorumluluk almayı da gerektirir.

Maç sonrası basın toplantılarında veya röportajlarda sıkça gördüğümüz bir sahne var: Hakan, kendi hatalarını örtbas etmek için takım arkadaşlarını, hakemleri ya da saha koşullarını suçluyor. Bu davranış ne kadar profesyonel? Futbol bir takım oyunudur, bireysel hatalar kadar takımın genel performansı da önemlidir. Ancak Hakan'ın bu tavrı, takım ruhuna zarar veriyor ve taraftarların gözünde kredibilitesini zedeliyor.
Bana göre; Futbolcu dediğin, sahada olduğu kadar saha dışında da örnek olmalı. Hakan, sahada sergilediği performansı ile övünüyor olabilir, ancak asıl mesele, hatalarını kabul edip ders çıkarabilmekte yatıyor. Profesyonellik bunu gerektirir. Büyük futbolcuların en büyük özelliği, hatalarını kabul edip, bunları telafi etme yoluna gitmeleridir.

Hakan'ın yeteneklerine laf yok, ama futbolculuk sadece yetenekle sınırlı değil. Saha dışında da büyük olmak gerekiyor. Eleştirilerimizi dikkate alıp, bu tutumunu gözden geçirmeli. Yoksa yetenekleriyle ne kadar parlasalar da, sorumluluk almaktan kaçınan futbolcular asla gerçek birer efsane olamazlar.

Sonuç olarak, sevgili Hakan'a bir dost tavsiyesi: Hatayı başkalarında aramak yerine, kendi hatalarımızdan ders çıkarmalı ve daha güçlü bir şekilde sahaya dönmeliyiz. İşte o zaman gerçek anlamda bir yıldız futbolcu olursun.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.