Hava Durumu

Kafalar değişmedikçe…

Yazının Giriş Tarihi: 24.02.2015 16:41
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.02.2015 16:41

Kadına bakış değişmedikçe, kadın katliamlarına çözüm bulmanın imkanı yoktur. Kafaların değişmesiyle, kadın katliamlarının önüne geçebilir.

Kadın uluorta kahkaha atar. Mini etek giyer. Bu kadına tecavüz edilmesini gerektirmez. Mini etek giyen, dekolte giyen kadın aranmıyor beyler, bunu kafanıza bir yerleştirin. 

Ve öncelikle  şunu kabul edin. Kadın namusunu ne babası, ne de kocası için taşır.Üstelik, namus sadece kadına özgü bir kavram da değildir. Erkeğinde namuslu olması gerekir.  

İktidarın yetkili ağızları kadın mıdır? Kız mıdır bilmem derken, bilmesi gerekmediğini  de bilmelidir. Kadın kimseye emanet edilmemiştir. Kadın da erkek bireyler gibi sadece kendi davranışlarından sorumludur.

Kadın katliamlarına çözüm bulunacaksa, sorun doğru tespit edilmelidir. Yani kafalar değişmelidir.  Erkek  egemen düşünce tarzında yani  “kadın zayıf, korunmaya muhtaç varlıklardır. Yeri gelir sevilir, yeri gelir dövülür” zihniyetinden vazgeçilmelidir.

Kadın, bireydir ve  güçlüdür. Mücadelecidir, kolay kolay yılmaz.Bunu herkesin kabul etmesi gerekir.

Kadın sadece erkek egemen düşünceyle mi mücadele ediyor. Hayır, bir de hem cinslerimiz var ki; Allah ıslah etsin. Gazetelerden okuduk. Televizyondan izledik. Bir okul müdürü hanımefendi. Okulda mini etek giyen kız öğrencilere karşı, erkek öğrencilerden taciz timi oluşturmaya kalkıyor.

Kadına şiddetin son bulması için kafaları değiştireceğiz, başka çaremiz yok.  Samimi olacağız, değişime açık olacağız. Değişime kendimizden başlayacağız.

Emniyet kelepçesi tartışıyoruz. Sinyal verecek güvenlik kuvvetleri yetişecek. Bunun yerine erkek zihniyetini değiştirmek kimsenin aklına gelmiyor. En büyük görev yine kadınlara düşüyor. Erkek çocuklarınızı yetiştirirken, kadına saygı temel eğitimin odağına yerleştirin. Erkek çocuklarınız önce evde kız kardeşine saygılı olmayı öğrensin. Yakın çevresinden başlayarak, zincir uzasın. Yani erkek çocuklarınızı da kız çocuklarınız gibi yetiştirin, lütfen. Kız çocuğun eğitiminde edep nasıl ön sıradaysa, erkek çocuğunuzda da öyle olsun.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.