Hava Durumu

Yıkım neden durdu?

Kent Merkezinde bulunan ve büyük risk taşıyan Anatolian Otel’in yıkım kararının kesinleştiği Gaziantep Valiliği tarafından duyurulmuştu. Kararın ardından başlanan yıkım işlemleri yarıda kaldı. Yıkımın neden yarım kaldığı ise Gaziantepliler tarafından merak konusu oldu.

Haber Giriş Tarihi: 19.06.2022 17:43
Haber Güncellenme Tarihi: 19.06.2022 18:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Yıkım neden durdu?

Şehitkâmil ilçesinde yer alan ve zemin katında çökmelerin yaşandığı atıl haldeki 11 katlı The Anatolian Otel hakkında karar verildi. Şehitkâmil Belediyesi’nin yıkım işi için ihaleye çıkmasının ardından belediyesi tarafından 22.03.2022 tarihinde gerçekleşen ihaleden sonra yıkım işlemi başlamıştı. Ancak başlanan yıkım işlemi yarıda kesildi.

YIKIM KARARI DA ÇOK GEÇ ALINMIŞTI

2008 yılında 27 milyon Euro harcanarak hizmete açılan ve şu anda boş olan otel binası tehlike oluşturduğu için yıkılmasına kararı verildi.

Bir zamanlar kentin en lüks otellerinden olan Anatolian Otel, kötü görüntüsü ve sık sık meydana gelen kötü olaylarla anılıyordu. Bölge esnafı ve vatandaşın korkulu rüyası haline gelen otelin kapalı otopark bölümünde meydana gelen çökme, tehlikenin geldiği boyutu gözler önüne serdi. Tepkiler üzerine açıklamalarda bulunan Gaziantep Valisi Davut Gül, Anatolian Otel’in yıkımıyla ilgili sürecin tamamlandığını ve otelin Şehitkâmil Belediyesi tarafından yapılacağını açıkladı.

Vali Gül’ün açıklamalarının ardından gözler Şehitkâmil Belediyesi tarafından başlatılacak olan yıkım çalışmalarına çevrildi. Şehitkâmil Belediyesi de yıkım işi için ihaleye çıktı. İlangovtr’de yayımlanan ilana göre: “Gaziantep İli, Şehitkâmil İlçesi, Mücahitler Mah. Gazimuhtarpaşa Bulvarı üzerinde bulunan 1050 ada, 2 parselde bulunan eski Anatolia Otel’in yıkımı işi yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecektir” denildi.

ESNAF YIKIMIN DURMASINA TEPKİLİ

İhalelerin ardından yıkımı başlanan otelin tekrar yarıda kalması çevre civarda bulunan esnafı çileden çıkardı.

Yıkım bölgesinde bulunan esnaf, “Yıllardır atıl vaziyette bulunan otelin zemini büyük bir gürültüyle çökmüştü, olayda bölgede kimsenin olmaması olası bir yaralanma ve can kaybını önledi, yaşanan durum otelde meydana gelen ilk olay değil. Otel zemininde meydana gelen bu olay, tehlikenin ne denli büyük olduğunun göstergesi ancak hiçbir şekilde güvenlik önlemi alınmıyor. Çökme sonrası bölgede güvenliği bizler sağladık. Yaşanan kötü olaydan sonra eski otelin yıkımı için acil toplanıldı ve yıkım kararının hızlandırılmasına karar verildi. Ancak başlanan yıkım yine yarıda kaldı, resmen yanımızda duran tehlike ile baş başa bırakıldık. Temennimiz bir an evvel yıkımın bitmesi ve tehlikenin uzaklaşması!” ifadelerini kullanarak tepki gösterdi.

M. TÜRKMEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.