Hava Durumu

“Yüksek faturalarla karşılaşabilirsiniz”

Arıkan’dan tüketicilere uyarı:

Haber Giriş Tarihi: 14.01.2022 18:10
Haber Güncellenme Tarihi: 14.01.2022 20:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Yüksek faturalarla karşılaşabilirsiniz”

Elektrik Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı İslim Arıkan, 1 Ocak tarihi itibariyle yükselen ve yüksek gelen elektrik faturalarına ilişkin vatandaşlara uyarılarda bulundu. Arıkan, Üç Zamanlı Mesken tarifesinde olan abonelerin dikkatli olmaları ve tüketimlerini iyi analiz etmeleri konusunda uyardı.

 

1 Ocak 2022 tarihinden itibaren uygulanmaya başlanan Kademeli Sistem, tartışma konusu oldu. Gelen yüksek faturalar karşısında şaşkınlığa uğrayan vatandaşlara Elektrik Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı İslim Arıkan, öneri ve uyarılarda bulundu.

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Arıkan, “EPDK'nin sayfasında bulunan Fatura Hesaplama bölümüne elektrik faturalarınızdaki değerleri girerek faturalarınızı karşılaştırabilirsiniz. Özellikle Tek terimli Üç Zamanlı Mesken tarifesinde olan abonelerin( faturalarda belirtilmektedir) çok dikkatli olmalarını ve tüketimlerini iyi analiz etmeleri gerektiğini vurgulamak isteriz.”

“TÜKETİMLERE DİKKAT EDİLMELİ”

Tarifelerin iyi analiz edilmesi gerektiğini söyleyen Arıkan, “Bu tarifede belirtilen saat dilimlerine göre tüketimlerini planlayamazlarsa, daha da yüksek elektrik faturası ile karşı karşıya kalabilirler. Bunun için;  EPDK'nın fatura hesaplama bölümünü kullanarak kıyaslama yapabilirler. Eğer Tek Terimli Üç Zamanlı mesken abonesi iseniz, Toplam Gece, Toplam Puant ve Toplam Gündüz tüketimlerinizi kontrol ediniz. Bu tüketimlere göre toplam tüketiminizi bulunuz. Sonrasında tarife tanımınızı Tek Terimli Tek Zamanlı yaptığınızda fatura değerine bakınız. Karşılaştırınız. Geçmiş faturalarınızdaki tüketim değerleri, size kullanım alışkanlığınız konusunda yardımcı olacaktır. Çıkan sonuca göre değerlendiriniz, gerektiğinde tarife değişikliğine gidiniz. Bunun için abone sahibinin elektrik tedarikçisine talepte bulunması gerekecektir” ifadelerini kullandı.

M.TÜRKMEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.