Marka Cadde’ye elektrik darbesi

Kentin marka caddesi olarak anılan Gazi Muhtar Paşa Bulvarı üzerinde bulunan işletmeler son dönemler pandemi nedeniyle ekonomik sıkıntı içerisindeler. İş yapamaz hale gelen işletmeler, alınan yeni tedbir kararlardan da olumsuz etkiledi. Ekonomik sorunlarla karşı karşıya kalan işletmelerin faturalarını ödeyemedikleri gerekçesiyle elektriklerinin kesildiği ileri sürüldü.

Haber Giriş Tarihi: 02.12.2020 16:59
Haber Güncellenme Tarihi: 02.12.2020 16:59
https://www.gazeteekspres.com/

Kentin Marka Caddesi olan Gazi Muhtar Paşa Bulvarında yer alan esnaf, pandemiden olumsuz etkilendi. Pandemiye karşı alınan tedbirler kararlar nedeniyle faaliyetleri kısıtlanan esnaf, iş yapamaz duruma geldi. Artan giderler, kazançların düşmesi sonucu iyiden iyiye ekonomisi bozulan esnafa bir darbe de Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş (TEDAŞ)’den geldi.

DİKKAT ÇEKEN İDDİA

İddiaya göre, geçtiğimiz gün Gazi Muhtar Paşa Bulvarı üzerinde bulunan kimi işletmeleri ziyaret eden ekipler, faturalarını ödemediği tespit edilen adreslerde elektrik kesintisi uyguladı. İşletme sahiplerinin elektrik kesintisi uygulanmaması konusundaki istekleri havada kaldı. Bir esnafın, “borcumu az sonra ödeyeceğim, elektriğimizi kesmeyin” sözlerinin ekipler tarafından dinlenmediği, “Borcunuz var elektriğinizi keseceğiz. Biz talimatı yukarıdan alıyoruz” sözleri ile kesim işlemi yaptıkları ileri sürüldü.

YETKİLİLERDEN YARDIM İSTEDİLER

Elektriklerin kesilmesi ile ne yapacağını bilemeyen esnaf, içerisinde bulundukları olumsuz koşullarda böyle bir muamele ile karşılaşmaktan dolayı şaşkın. Yalnızca bir aylık elektrik borcu olan esnafın dahi gecikme nedeniyle elektriklerinin kesildiği belirten Gazi Muhtar esnafı, elektrik kesintileri konusunda yetkililerden yardım istediler.

“ÇIKMAZA SÜRÜKLENİYORUZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın koronavirüs tedbirleri kapsamında elektrik ve doğalgazda borcundan dolayı kesinti yapılmayacağını duyurduğunu anımsatan esnaf, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı çağrıya  rağmen esnafın elektriği kesilmesi ve duyarsızlık bizleri daha da çıkmaza sürüklüyor.”

ELEKTRİK BORCU OLAN ESNAF ÇARESİZ

Açıklamalarda bulunan esnaf, “Pandemiden dolayı siftah bile edemiyoruz, eve ekmek götüremiyoruz. Yıllarca elektrik borcumuzu ödemişiz şurada bir iki ay gecikti diye elektriğimiz kesiliyor. Ne yapalım kapıyı kilitleyip gidelim mi?” diye sordular.

E.YILDIRIM