“Şimdi değişim zamanı”

CHP Şehitkamil’de 5 Ocak 2020 tarihinde yapılacak olan İlçe Kongresi öncesi Şehitkamil Belediye Meclisi eski üyesi Hurşit Yıldırım, İlçe Başkanlığı için adaylık açıklamasında bulundu. Partililerin yoğun ilgi gösterdiği adaylık açıklamasında adeta miting havası yaşandı.

Haber Giriş Tarihi: 22.12.2019 16:50
Haber Güncellenme Tarihi: 22.12.2019 16:50
https://www.gazeteekspres.com/

CHP Şehitkamil’de ilçe Kongresi heyecanı sürüyor. 5 Ocak 2020 tarihinde yapılacak olan ilçe kongresi öncesi Şehitkamil Belediye Meclisi eski üyesi Hurşit Yıldırım, ilçe başkanlığı için adaylık açıklamasında bulundu. CHP Şehitkamil İlçe Binasında gerçekleşen adaylık açıklamasına partililer yoğun katılım gösterdi. Coşkulu partililere seslenen Hurşit Yıldırım, Şehitkamil İlçe Kongresinin 5 Ocak 2020 tarihinde gerçekleştirileceğini söyledi. Yıldırım, “Ülkemiz siyasal ve toplumsal açıdan son derece tehlikeli bir karanlığa doğru sürüklenmektedir. 17 yıllık AKP iktidarında; Dünyayla kavga eder hale geldik, yalnızlaştık. Yurtta Sulh, Cihanda Sulh anlayışından uzaklaştık, dünyada itibarsızlaştık. AKP Yoksulluk, Yolsuzluk ve yasaklar ile mücadele etmek iddiasıyla iktidara geldi. Bugün ise; Yolsuzluk batağında, yoksulluğu kullanarak yasaklarla iktidarlarını sürdürmeye çalışıyorlar.”

“GAZİANTEP, YANLIŞ POLİTİKALARIN ETKİSİNİ EN AĞIR ŞEKİLDE YAŞADI”

Gaziantep sıkıntılarına değinen Yıldırım, “Gaziantep, yanlış dış politikalar, göçmen sorunu ve ekonomideki yaşanan olumsuzlarının etkisini en ağır yaşayan bir kenttir. Gaziantep en borçlu illerin başındadır. İşsizlik Türkiye ortalamasının üzerinde yüzde 14’ler dedir. Eğitim başta olmak üzere sağlık, ulaşım, güvenlik, göç kentimizin ön önemli problemleridir. 450 bin dolayında sığınmacı kentin sosyo ekonomik yapısını değiştirmiş, başka bir Gaziantep ortaya çıkarmıştır. Ülkemizde ve kentimizde yaşanan bütün bu olumsuzluklara sessiz mi kalacağız. 1989 Yerel seçimlerinde, Gaziantep i yeniden kurmak kurtarmaktan zor değildir demiştik. İnancımız ve kararlılığımız tarihimizde yatıyor. Türkiye’de 31 Mart ve 23 Haziranda tekrarlanan yerel seçimlerde başardık. Korku duvarlarını yıktık, “Her şey güzel olacak” dedik. Kadınlarımız ve gençlerimizdeki umudu, heyecanı hep beraber gördük, başardık ve başaracağız.”

“ŞİMDİ DEĞİŞİM ZAMANIDIR”

Gaziantep’te değişim zamanı olduğunu söyleyen Yıldırım, “Kongremiz yetki verirse; üyelerimizin hukukunu koruyacağız. Çalışmalarımızda, örgütsel emeği, bilgi ve birikimi esas alacağız, güç alacağımız tek mecra parti örgütümüzdür. Her kademede adaylarımızın Ön Seçimle belirlenmesi için çalışacağız. Aday olmayı düşünen her arkadaşımız örgütün kantarına girecektir. Mahallelerde parti sorumluluğu bir parti görevlisinin üzerine yıkmayacağız. Her mahallede muhtarlık bölgesi çalışma grupları oluşturarak; Muhtarlarımızı, kadın ve genç temsilcileri, belediye meclis üyelerimizi, yöneticilerimizi bir arada birlikte davranacak şekilde organize edeceğiz. Her mahallede sandık esasına göre örgütlenme çalışmalarını yürüteceğiz. Belediye meclis üyelerimiz, muhtarlarımız, ilgili meslek odaları temsilcileri ile yurttaşlarımızın taleplerini buluşturarak, kamu yararını gözeten yerel yönetim politikaları geliştireceğiz.”

“ELEŞTİRİ VE ÖNERİLERİMİZİ KAMUOYUYLA PAYLAŞACAĞIZ”

Projelerini anlatan Yıldırım, “İnsan yaşamını ilgilendiren her alanda duyarlılık gösteren yurttaşlarımız ve partililerimizden oluşan çalışma grupları oluşturacağız. Örgüt toplantıları, genişletilmiş yönetim kurulları ve danışma kurulları toplantılarıyla yönetim anlayışımızı katılımcı ve demokratik hale dönüştüreceğiz. Periyodik basın toplantılarıyla, ülkemize ve kentimize dönük tespitlerimizi, eleştiri ve önerilerimizi kamuoyuyla paylaşacağız.”

“BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ”

İlçe Kongresinin önemine değinen Yıldırım, “Önümüzdeki yıllar, ülkemiz ve kentimiz açısından tarihsel bir öneme sahiptir. Kongremizde sadece ilçe Başkanı ve yönetim kurulu seçmeyeceğiz. Olası bir erken seçimde partimizi sizlerle birlikte başarıya taşıyacak bir İlçe Başkanı ve kadrosunu seçeceğiz. Oyunuzu her türlü kişisel ilişkilerin dışında, siyasal kaygılarla ve parti yararını gözeterek kullanacağınıza inancım tamdır. Ben Hep Örgütüme İnandım, sizlere inandım. Birlikte başaracağız” diyerek sözlerini noktaladı.

E.YILDIRIM