Gazişehir, istatistikleri ile dikkat çekiyor

Süper Lig'de ilk kez bu sezon boy gösteren Gazişehir Gaziantep'in geride kalan maçlarındaki gol ve kart istatistikleri dikkati çekiyor.

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2019 16:51
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2019 16:51
https://www.gazeteekspres.com/

Süper Lig'de ilk kez bu sezon boy gösteren Gazişehir Gaziantep'in geride kalan maçlarındaki gol ve kart istatistikleri dikkati çekiyor.

Geçen sezon 1. Lig play-off finalinde şampiyonluğa ulaşarak Süper Lig'e adını yazdıran Gazişehir Gaziantep'in geride kalan 4 maçında toplam 17 gol atıldı, futbolseverler en çok golü kırmızı-siyahlı ekibin maçlarında izledi. Bu maçlarda aynı zamanda 23 sarı ve 5 de kırmızı kart çıktı.

Lige 5-0'lık Fenerbahçe mağlubiyetiyle başlayan ve 2. haftada ise Gençlerbirliği'ni 4-1 yenen Gaziantep ekibi, 3. haftada Demir Grup Sivasspor ile 1-1 berabere kaldı, 4. haftada ise Beşiktaş'ı 3-2 yenmeyi başardı.

Kırmızı-siyahlılar ligde 7 puana ulaşarak 4. haftayı averajla 6. sırada kapattı.

4 haftada 8 gol atıp kalesinde 9 gol gören Gazişehir Gaziantep, ligde bu periyotta maçlarında toplamda en çok gol atılan takım durumunda. Kırmızı-siyahlı ekibin en yakın takipçileri ise toplamda on beşer kez gol sevincinin yaşandığı BtcTurk Malatyaspor ile Aytemiz Alanyaspor'un maçları oldu. 

- "Renkli" maçlar

Gazişehir Gaziantep'in karşılaşmaları, 4 haftalık periyoda bakıldığında gösterilen sarı ve kırmızı kartlarla adeta en "renkli" maçlar oldu.

Kırmızı-siyahlı ekibin şimdiye kadar 23 sarı kart gösterilen 4 maçında futbolcular 5 kez de "kızardı". Bu kartlardan Gazişehir Gaziantep payına düşen rakam ise 14 sarı ve 1 kırmızı kart oldu. Gaziantep ekibinde sarı kart gören isimler arasında teknik direktör Marius Sumudica da bir kez yer aldı.