Şehir Hastanesi’nde çalışmalar durdu!

Koronavirüs salgını Türkiye’de ve dünyada ekonomik hayatı olumsuz etkildi. Gaziantep’te yıllardır yapımı süren ve 1,5 yıl içerisinde tamamlanması beklenen 1875 yataklı Şehir Hastanesi inşaatında çalışmalar büyük oranda durduruldu.  İnşaatın durması üzerin yüklenici firmanın tarafından ile Şehir Hastanesinin yapımında çalışan işçiler, yıllık izne gönderildiler. Haber Merkezimize ulaşan görüntülerde işçiler ile yüklenici firma yetkilisi arasında yaşanan tartışma, emekçilerin yaşadığı sıkıntıları bir kez daha gözler önüne serdi. Yıllık izne gönderilen işçiler ise, “12 gün sonra ne olacak?” diye sordular.

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2020 17:15
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2020 17:15
https://www.gazeteekspres.com/

Dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını sonrası Türkiye’de ekonomik hayat durma noktasına geldi. Yapımına 2016 yılında başlanan ve yıllardır bitmesi beklenen 1875 Yataklı Şehir Hastanesi inşaatında çalışmalar büyük oranda durduruldu. 1,5 yıl içerisinde tamamlanacağı açıklanan hastane inşaatında çalışanların, firma kararı ile yıllık izne gönderildikleri öne sürüldü.

İŞÇİLER, İSYAN ETTİ

Haber Merkezimize ulaşan görüntülerde, yüklenici firma yetkilisi ile işçiler arasında yaşanan tartışma gözler önüne serildi.  Görüntülerde firma yetkilisi, işlerin durması nedeniyle işçilerin yıllık izin haklarını kullanması ile ilgili konuşma yaptığı görüldü. İşçiler ile firma yetkilisi arasında zaman zaman tartışma yaşandığı görüldü. Görüntülerde işçilerin isyan ettiği, kimi işçilerin ise, “İşte çıkarın, işsizlik maaşından faydalanalım” dedikleri duyuldu.

12 GÜN SONRA NE OLACAK?

Firma yetkilileri ile işçiler arasında yaşanan gerginlik bir süre sonra yerini mecburiyete bıraktı. İşçilerin büyük bölümünün izin kağıtlarını imzalamasının ardından kalan işçiler de imza attı. Yıllık izni bulunmayan işçilerin, bir sonraki yıl için izinlerinden feragat ederek yıllık izne gönderildiği öne sürüldü. Gazetemize ulaşan kimi işçiler, içinde bulunulan koşul nedeniyle firmanın teklifini kabul etmek zorunda kaldıklarını ifade ettiler. İşçiler, “12 gün yıllık izin hakkımızı kullanıyoruz ancak 12 gün sonra ne olacağını bilmiyoruz. Salgının daha da artması durumunda ne olacak? Firma bize maaşlarımızı ödeyecek mi,  yoksa ücretsiz izne mi gönderileceğiz? Yetkililerin bizlere sahip çıkması gerekiyor” açıklamalarında bulundular.

A.DUMAN