Hava Durumu

Asgari ücret 11 bin 402 lira oldu

Son günlerde asgari ücret zammının vatandaşlar tarafında ne kadar olacağını merakla bekliyordu.

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2023 11:43
Haber Güncellenme Tarihi: 20.06.2023 15:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Asgari ücret 11 bin 402 lira oldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan toplantının ardından açıklamalarda bulundu. Işıkhan, yeni asgari ücret 2023 yılının 2. yarısında geçerli olacak net asgari ücret tutarı 11 bin 402 lira olarak açıkladı. Asgari ücret zammı 1 Temmuz itibarıyla geçerli olacak. 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "İşçileri temsil eden TÜRK-İş’e, işverenleri temsil eden TİSK’e, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızın, TÜİK’ in bürokratlarına teşekkür etmek istiyorum. TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay’a TİSK Başkanı Burak Akkol’ a yapıcı tavırlarından dolayı özel olarak şükranlarımı arz ediyorum.
TİSK Başkanımız son dönemde ortaya koyduğu fayda odaklı yaklaşımı ile birçok icraata imza atmıştır.
Asgari ücrete vergi muafiyeti beyaz bayrak uygulaması, istihdama yönelik teşvikler bunlardan bir kaçıdır. İşçi işveren ayrımı yapmadan her zaman devletimizin ve milletimizin yanında olduğunu hissettirmiştir.
Özellikle teşvik konularındaki katkıları için teşekkür etmek isterim. TÜRK-İŞ Başkanımıza işçi kardeşlerimizin taleplerini dile getirirken sergilediği yapıcı tutumla sürece yaptığı katkılardan dolayı şükranlarımı arz ederim.
Bakanlık görevini devraldıktan sonraki ilk çalışmamız asgari ücret olmuştur. Sektörleri doğrudan etkileyecek bu netice Sayın Cumhurbaşkanımızın vatandaşı enflasyona ezdirmeme kararlılığını yansıtma açısından önem arz etmektedir.
Bundan sonra atacağımızı adımlarda Türkiye Yüzyılını emeğin yüzyılı yapmaya kararlı olduğumuzu ifade etmek istiyorum."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.