Hava Durumu

Deprem bölgesinin DASK mağduriyeti

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin üzerinden 4 ay geçti.50 bini aşkın insanın hayatını kaybettiği depremde can kaybı kadar mal kaybı da yaşandı.

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2023 17:04
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2023 17:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Deprem bölgesinin DASK mağduriyeti

Hala devam eden mağduriyetler bir türlü depremzedenin peşini bırakmıyor, evleri yıkılan ya da ağır hasar gören depremzedeler konteynır kent çadır ve yurtlarda kalmaya devam ediyor


1,5 milyon vatandaşın evsiz kalmasına neden olan afet sonrası vatandaş çözümü DASK da buldu. İstedikleri çözümü alamayan vatandaş DASK tarafından mağdur edildi. Afeti gören 11 ilde evlerini kaybedenler için oldukça önemli olan deprem sigortası maddi kaybı karşılamak için bir yoldu fakat vatandaşın mağduriyeti devam ediyor. DASK’ın görevlendirdiği sigorta uzmanları orta hasarlı eve az hasarlı veya hasarsız diye işlem yaparak depremden aylar geçmesine rağmen kendilerine ödenmesi gereken hasar bedelini alamıyorlar. Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından yapılan açıklamada depremin daha ilk gününden kurum uzmanlarının hasar tespit çalışmalarına başladığı ve ilk ödemelerin 24 saat içinde gerçekleştiği bilgisi geldi.
Kamu bankalarının kredisini kullanan vatandaş aldıkları evlere zorunlu olarak DASK sigortası da yaptırdı. Evleri hasarlı olan vatandaşlar ödeme almak için başvuru yaptı fakat DASK’ın görevlendirdiği sigorta kurumları buna izin vermedi.
Günlerce iletişim sağlamakta sıkıntı çeken vatandaşlar hem sigorta kurumların hem DASK’a hem de çevre ve şehircilik bakanına oldukça kızgın.
Sigorta şirketleri, ‘’deprem riski devam ediyor, veremeyiz bu bizlik bir sorun değil” ifadelerini kullanırken bir yandan da “çevre ve şehircilik bakanlığının hatası var onlar iyi bakmıyor iyi tespit edemiyor” dedi. Vatandaşların elektrik aboneliği konusundaki mağduriyetlerini de dile getiren kurum çalışanları’’ OHAL de yapmıyorduk evet ama şu an bu konuda orta hasar ve az hasarlı evlerle mutlaka ilgileniyoruz.
Aslında halkı belirsizlikle mağdur eden DASK kurumunun olduğunu söyleyen sigortacılar’ ’hiçbir şekilde dönüş yok, mail atılıyor dönüş yok gidiyorsun dönüş yok dört ay geçmesine rağmen hala tespit edilemeyen bir sürü yer var, tespit ettikleri evlerin metrekaresini yanlış hesaplıyor gerçekten daha raporunu yazmadıkları yerler var daha eksperin gitmediği yerler var yani mağdur eden DASK, ciddi anlamda DASK vatandaşı mağdur etti.” ifadelerini kullandı.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.