Hava Durumu

Ekmeğe büyük zam kapıda

Asgari Ücret zammının belirlenmesinin ardından yeniden zam gelmeye devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2023 17:09
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2023 17:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Ekmeğe büyük zam kapıda

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, ekmeğe Temmuz ayı itibariyle zam geleceğini, zammın illerde peyderpey uygulanacağını söyledi. Balcı’nın illerde ekmek fiyatlarının 7 ila 7,5 lira arasında olacağını açıklamasının ardından gözler Gaziantep’te pide ve francala ekmek fiyatlarına yapılacak zamma çevrildi.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, ekmeğe Temmuz ayı itibariyle zam geleceğini, zammın illerde peyderpey uygulanacağını söyledi. Balcı,  “Bazı vilayetlerde bu 200 gram 7 lira olarak uygulanır, bazı vilayetlerde 210 gram 7,5 lira olarak uygulanır. İle göre farklılık arz edebilir; ama 200-220 gram bandında değişiklik arz edebilir. Esnafımız bu fiyat farkını minimum seviyede tutmaya çalışırken sektörün aksayan yanlarını gidermeye çalışıyoruz. 200 gram ekmek 7 lira olduğunda 35 lira oluyor kilosu. Eğer 210 gram 7,5 lira olursa bu da 35,5 lira oluyor. 220 gram olursa o da 34,5 denk gelir. Azami 35,5 üzerinde olmaması için çalışmalarımızı yapıyoruz. Benim bir fiyat söylemem doğru olmaz; ancak 35 liranın üzerinde olmayacağını rahatlıkla söyleyebilirim’’ dedi.

Balcı ekmeğin 10 TL’den satılacağı yönündeki iddiaları ise yalanladı.

Korkulu Rüya “Zam” Kapıda 
Açıklamaların ardından gözler Gaziantep’te pide ve francala ekmek fiyatlarına yapılacak zamma çevrildi. Gündeme gelen bir iddiaya göre kentte 4 lira satılan pide ekmeğin 4 lira 50 kuruş, 4,50 TL’den satılan francala ekmeğin ise 5 lira 25 kuruş olacağı konuşuluyor. Ekmek fiyatlarının 7 liraya çıkacağı beklentisi ise vatandaşın korkulu rüyası oldu.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.