Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, proje alanında incelemelerde bulundu. Tarihi ve doğal dokunun korunarak hazırlandığını belirten Şahin, Galle Park ile birleşecek alanın bir yıl içinde doğa dostu yaşam merkezi olarak hizmet vereceğini söyledi.
"200 yıllık ceviz için üç nesil beklemeniz gerekiyor"
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, proje alanında yaptığı açıklamada, bölgenin tarihi ve doğal değerleriyle önemli bir mirasa sahip olduğunu ifade etti.
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, "Büyük pazar günündeyiz. Baktığınız zaman mekan konuşuyor. Burada bir tarih var. Arpa'nın, buğdayın, nohudun, mercimeğin anavatanındayız ama çocuklarımız bunları yalnızca marketlerde görüyor. Oysa bunun büyük bir tarihi var, doğası var, bir mektebi var, eğitimi var ve günün sonunda insana dokunması var. Bunların hepsinin birleştiği bir mekan, çok büyük bir mekan.100 yıllık çınar ağacı var. 200 yıllık ceviz için üç nesil beklemeniz gerekiyor. Biz bunları koruduk ve bunların durumuna göre projemizi hazırladık." dedi.
"1 yıl içerisinde doğa dostu yaşam alanı olacak"
Projenin tamamen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki ekipler tarafından hazırlandığını ifade eden Şahin, alanın kısa süre içerisinde kente önemli bir sosyal yaşam merkezi kazandıracağını belirtti.
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, "Gaziantep Büyükşehir'deki mühendislerimiz, mimarlarımız kendi hazırladı.230 dönüm Galle Park'la birleştiği zaman 500 dönüm. 1 yıl içerisinde burası bir doğa dostu yaşam alanı olacak. Tarih burada konuşacak, bilim burada konuşacak. Dünyanın en fazla gezilen ilk beş şehri olmaya talibiz. İçeride her şey var. Bunu birlikte başaracağız diyorum. Kendi arkadaşlarıma, emeği geçen bütün kardeşlerime gerçekten çok teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun şehrimize." ifadelerini kullandı.