Hava Durumu

“Herkes işine kavuşacak”

14 Mayıs’ta halkın “yeter söz milletin” diyerek CHP’’yi iktidara taşıyacağını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2023 14:55
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2023 14:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Herkes işine kavuşacak”

14 Mayıs’ta halkın “yeter söz milletin” diyerek CHP’’yi iktidara taşıyacağını belirten CHP Gaziantep Milletvekili Aday Adayı Vijdan Aktaş,  “KHK ile haklarında hiçbir adli idari soruşturma bile açılmadan işinden, aşından edilerek ihraç edilip adeta sosyal ölü hali getirilen tüm KHK’lılar da bu dönemde haklarıyla birlikte işlerine geri iade edilecek.”dedi.
Aktaş, AKP hükümeti’nin 15 Temmuz darbe girişimini “Allah’ın bir lütfu” olarak görüp sivil darbe ile OHAL ilan ederek durumu fırsata çevirerek on binlerce kamu emekçisinin çalışma hakkını herhangi bir yargısal süreç işletmeden, savunma almadan ve somut belge, bilgiye dayanmadan ellerinden aldığını ifade etti.  
Haksız yere ihraç edilen kamu emekçilerinin sosyal ölü haline getirilmek istendiğini söyleyen Aktaş, “, Sadece kamuda değil özel işyerlerinde dahi çalışmaları engellendi, sosyal güvenceleri ellerinden alındı, pasaportlarına el konularak seyahat özgürlükleri kısıtlandı. OHAL; “Olağan hukukun tamamen terkedilmesi”, “Uluslararası Sözleşmeler ve Anayasanın kasten ihlal edilmesi” “Anayasa Mahkemesi Denetiminin Geçersizleştirilmesi” “KHK’lar dışında herhangi bir normun geçerli olmaması” şeklinde uygulandı.”dedi. 
ANTİDEMOKRATİK UYGULAMALAR SON BULACAK
Vijdan Aktaş iktidara geldiklerinde bu tür antidemokratik uygulamalar, anayasa denetimden kaçırmanın bir aracı olan KHK’lara son vererek ülkede hukukun üstünlüğünü ve hukuk devletini yeniden işler hale getirerek insanların anayasal ve yasal olarak garanti altına alınan iş güvencelerini yeniden işler hale getireceklerini ifade etti. Aktaş, “İşinden, aşından edilen tek KHK’lı bile kalmayacak herkes işine kavuşacak.” dedi. 
Vijdan Aktaş sözlerini şu cümle ile bitirdi; “Emeğe emekçiye, işçiye, emekliye, köylüye esnafa turizmciye de baharı getireceğiz. Yeter ki vicdanınızın sesine ses, gücüne güç katın. Vicdanınıza inanın, vicdanınıza güvenin. Çünkü o sizi asla yanıltmaz. “
(E.KAVCI)
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.