Hava Durumu

#Chp

Gaziantep Ekspres Gazetesi - Chp haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Chp haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Gaziantep’te Yeni Dönem Başlıyor Haber

Gaziantep’te Yeni Dönem Başlıyor

AK Parti yıllar sonra ilk kez Gaziantep’te büyük oranda oy kaybı yaşarken, Oğuzeli, Yavuzeli, Nizip ve Şehitkamil’i muhalefet partilerine kaptırdı. Seçimlerde Oğuzeli, Yavuzeli, Nizip, Şehitkamil, Nurdağı, Nizip ve Araban’da Belediye başkanları da değişti. Seçimlerden muhalefet güç kazanarak çıkarken, bu durum belediye meclislerine de yansıdı.  Ülke genelinde olduğu gibi kentte de Cumhur İttifakı büyük bir oy kaybı yaşarken, CHP ve Yeniden Refah Partisi’nin oyları yükseldi. Cumhur İttifakı’nın Belediye Sayısı 5’e Düştü Kentte daha önce Büyükşehir Belediyesi ve 8 ilçe belediyesini elinde bulunduran Cumhur İttifakı, oy oranlarındaki düşüş ile birlikte Büyükşehir ve 4 ilçe belediyesini kazanabildi. Oğuzeli ve Yavuzeli’nde seçimleri Yeniden Refah Partisi kazanırken Nizip ve Şehitkamil’de ise ipi göğüsleyen parti CHP oldu. MHP ile CHP adayının yarıştığı Karkamış’ta ise seçmen tercihini bir kez daha CHP’den yana kullandı. Belediye Başkanlıklarında yaşanan değişim meclis üyeliklerine de yansıdı. Şahinbey ve Şehitkamil Belediye Meclislerinde büyük değişim yaşandı.  Şahinbey’de Muhalefetin Sandalye Sayısı Değişti Şahinbey Belediyesi’nde 2019 Yerel Seçimlerinde AK Parti 35 meclis üyesi, CHP 6, MHP ise 4 meclis üyesi çıkarmıştı. 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde Meclis aritmetiği değişti. Kesin olmayan seçim sonuçlarına göre AK Parti ve MHP’nin 39 olan meclis üyesi sayısı 32’ye düştü. Bu üyeler içerisinde MHP’li isimlerin sayısı 4, AK Partili Meclis Üyesi sayısı ise 28 oldu. CHP’nin daha önce 6 olan meclis üyesi sayısı artarak 11’e yükseldi. Yeniden Refah Partisi ise ilk kez girdiği seçimlerde Şahinbey Meclisinde 2 sandalyenin sahibi oldu. Şehitkamil’de önemli değişim… Gaziantep’in en büyük ikinci ilçesi olan Şehitkamil’de de seçim sonuçlar şaşırttı. CHP Şehitkamil Belediye Başkan Adayı Umut Yılmaz, 3 dönemdir Şehitkamil Belediye Başkanlığı görevini sürdüren Rıdvan Fadıloğlu’nu büyük farkla mağlup etti. Yeniden Refah Partisi Adayı Kamil Yavuzer’in üçüncü sırada tamamladığı seçim sonrası Şehitkamil Belediye Meclisinde de büyük değişim yaşandı. Kesin olmayan sonuçlara göre CHP, Şehitkamil Belediye Meclisinde daha önce 8 olan sandalye sayısını 27’ye yükseltti. MHP’nin 3 olan meclis üyesi sayısı 2’ye gerilerken, daha önce 34 meclis üyesiyle çoğunluğu elinde bulunduran AK Parti’nin üyesi sayısı yüzde 55 oranında azalarak 15’e düştü.  Belediye Meclislerinde yaşanan bu değişim Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisinde de üye sayısının AK Parti aleyhine değişeceğinin göstergesi olarak yorumladı.

Muhalefette Belirsizlik Hakim Haber

Muhalefette Belirsizlik Hakim

Gaziantep’te Büyükşehir Belediye Başkan Adayları noktasında belirsizliğin devam ettiği İYİ Parti’de meclis üyesi aday listelerinin bugün teslim edilmesi bekleniyor. CHP’de ise ön seçim sonunda çıkan isimlerin kotasız ve kontenjansız şekilde yer alması ile ilgili Genel Merkez düzeyinde yapılan görüşmelerin sonuçsuz kaldığı ileri sürüldü… 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi Gaziantep’te gözler bugün YSK’ya teslim edilecek Meclis Üyesi Aday Listelerine çevrildi. Listeler ve Belediye Başkan adayları ile ilgili muhalefette belirsizlik hakim. Edinilen bilgilere göre Ankara’da bulunan CHP Gaziantep İl Başkanı Reis Reisoğlu, Şehitkamil İlçe Başkanı Hurşit Yıldırım ve Belediye Başkan Adayları, aday listesinde kota ve kontenjan olmaması noktasında görüşmeler yaparken, İYİ Parti’de ise meclis üyelikleri konusunda hummalı bir çalışma yürütülüyor. İYİ Parti’nin Gaziantep Büyükşehir Adayının kim olacağı ise belli oldu gibi… Liste Değişecek Gibi… CHP’de Pazar günü yapılan Aday Tanıtım Toplantısı öncesi İl Başkanı Reis Reisoğlu, İlçe Başkanı Hurşit Yıldırım ve Belediye Başkan Adayları Ankara’ya gitmişti. Yapılan görüşmelerde delegelerle gidilen ön seçimde çıkan isimlerin kota ve kontenjan olmadan Meclis Üyesi Aday Listesinde yer alması ile ilgili görüşmeler yapıldı. Yapılan görüşmelerin sonuç vermediği, Reisoğlu’nun sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ve heyetten edinilen bilgiler listenin değişeceğinin göstergesi oldu.  Reisoğlu’ndan Dikkat Çeken Paylaşım CHP Gaziantep İl Başkanı Reis Reisoğlu sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, İlçe Başkanı Hurşit Yıldırım ve kendisinin imzasıyla CHP Genel Sekterliğine verdiği dilekçede, ‘’04.02.2024 tarihinde yapılan Şehitkamil ve Şahinbey Belediye Meclis Üyeliği için delege ile yapılan eğitim yoklamasında çıkan sonucun örgüt iradesini yansıttığı görülmektedir.  Ön seçimde çıkan listelerin uygulanmasını talep ederiz’’ ifadeleri yer aldı. Kota Ve Kontenjan Kullanılmasın Dilekçeye ilişkin açıklamalarda bulunan Reisoğlu, ‘’ Meclis üyeleri sıralaması konusunda ön seçimden çıkan örgüt iradesinin uygulanması, kota ve kontenjan tercihi kullanılmaması konusunda  bir kez daha Genel Merkezi'mizi bilgilendirdim. Gerekli resmi dilekçemi verdim’’ dedi. Liste Yeniden… Reisoğlu ve Yıldırım tarafından verilen dilekçeye rağmen Genel Merkez düzeyinde yapılan görüşmelerin sonuç vermediği, listelerin Kadın, Genç Kotasına uygun şekilde yeniden oluşturulacağı ve sabah saatlerinde listenin teslim edileceği öğrenildi. CHP’de yeni listenin parti içindeki gerilimi artırması bekleniyor.  

Belediye Başkan Adaylarının Yarışı Başlıyor Haber

Belediye Başkan Adaylarının Yarışı Başlıyor

31 Mart Yerel Seçimlerine 42 gün kala gözler yarın YSK’ya teslim edilecek Meclis Üyesi Aday Listelerine çevrildi. Gaziantep’te siyasi partilerde meclis üyesi adaylarının belirlenmesi için geçtiğimiz hafta sonu yoğun mesai harcadı. AK Parti ile MHP, toplantı üzerine toplantı yaparken, CHP’de ise Genel Merkez düzeyinde görüşmeler gerçekleştirildi. AK Parti’de Aday Mesaisi Cumhur İttifakı’nın üyesi AK Parti’de Meclis Üyesi Adaylarının tespiti konusunda çalışmalar devam ediyor. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, AK Parti Grup Başkanvekili Abdulhamit Gül, Gaziantep Koordinatör Milletvekili ve Grup Başkanvekili Hakan Kahtalı, milletvekilleri, AK Parti İl Başkanı Murat Çetin, İlçe Belediye Başkan Adayları, İlçe Başkanları, meclis üyesi aday adayları ile bire bir görüşmelerini sürdürüyor. Cuma gününden bu yana Gaziantep’te olan AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler ve AK Parti Grup Başkanvekili Abdulhamit Gül tüm mesaisini adayların belirlenmesi için harcadı. Listelere son şeklinin verilmesinin ardından listeler 20 Şubat’ta YSK’ya teslim edilecek. Sona Gelindi AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, AK Parti Grup Başkanvekili Abdulhamit Gül, milletvekilleri, TBMM İdare Amiri ve MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay, AK Parti İl Başkanı Murat Çetin ve MHP İl Başkanı Mustafa Bozgeyik’in geçtiğimiz hafta sonu katılımıyla bir toplantı düzenlendi.  Toplantıda, Cumhur İttifakı’nın Gaziantep Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere İlçe Belediye Meclis Üyesi listeleri için görüşmeler yapıldı. Toplantıda, Meclis üyesi aday listeleri ile ilgili konuda sona yaklaşıldı.    MHP Büyükşehir’de Grup Kuracak 20 Şubat’ta YSK’ya teslim edilecek listelerde bir değişiklik olmaması halinde, MHP Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi başta olmak üzere tüm ilçelerde grup kuracak sayıda meclis üyesine sahip olacak. 31 Mart Seçimlerinin Cumhur İttifakı’nın kazanması halinde ise MHP Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nde grup kuracak, meclis üyesi sayısı ise 11’e yükselecek. CHP Listede Israrcı CHP Gaziantep’te heyecan dorukta. Dün düzenlenen Aday Tanıtım Toplantısı öncesi CHP Gaziantep İl ve İlçe Yönetimleri, Genel Merkezde meclis üye listesi ile ilgili temaslarda bulundu. Yapılan görüşmelerde, İl ve İlçe Yönetimleri, 4 Şubat’ta gerçekleşen ön seçimde çıkan isimlerin aynı şekilde listede yer alması konusunda görüşmeler yaptı. Gaziantep’ten Genel Merkeze Akın Edinilen bilgilere göre Gaziantep’te bazı isimler, genç ve kadın kotasının listede uygulanması konusunda görüşmeler yaptı. İl ve İlçe Yönetimlerinin görüşmesi öncesi gerçekleşen temasların sonuçları da Genel Merkezde yankı buldu. Gaziantep İl ve İlçe Yönetimleri, listelerin yanı şekilde uygulanması konusunda ısrarcı olurken diğer yandan Genel Merkezde ise genç ve kadın kotasının uygulanacağı yönünde görüş belirtti.

Muhalefet Nerede? Haber

Muhalefet Nerede?

Yerel Seçimlere 2 aydan az bir süre kala kentte ortaya çıkan manzara, ‘’Muhalefet, 1-0 yenik başladı’’ yorumlarına neden oldu. Yerel Seçimlere 2 aydan az bir süre kala Gaziantep’te siyasi hareketlilik devam ediyor. AK Parti ve MHP, ocak ayı sonu itibariyle adaylarını tanıtarak saha çalışmalarına hız verirken, muhalefette ise aday belirsizliği ve saha çalışmalarında eksiklik hâkim. Büyükşehir, Şahinbey, Şehitkamil ve Oğuzeli Belediye Başkan Adaylarını geçen hafta belirleyen CHP’nin seçim startı vermesi beklenirken, İYİ Parti’de ise aday arayışları sürüyor. Gelecek, Saadet ve Yeniden Refah Partilerinin adayları henüz netleşmezken, adaylarını en hızlı açıklayan parti ise DEVA Partisi oldu. İki İlçede Değişim Ocak ayı sonu itibariyle adaylarını belirleyen AK Parti’de değişim sınırlı kaldı. 14 Mayıs Seçimlerinde uygulanan 3.dönem kurallının işletilmemesi sonrası Gaziantep’te Nizip ve Nurdağı dışında kalan isimlerde değişim olmadı. Büyükşehir’de Fatma Şahin, Şahinbey’de Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil’de ise Rıdvan Fadıloğlu ile yola devam kararı alındı. İslâhiye ve Yavuzeli’nde de değişime gitmeyen AK Parti, Nurdağı’nda Belediye eski Başkanı Mehmet Yıldırır ve Nizip’te de Belediye eski Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan’ı aday gösterdi. Araban, Karkamış ve Oğuzeli ise MHP’ye bırakıldı. AK Parti Önde Başladı Mevcut isimlerin aday gösterilmesi ile AK Parti, Gaziantep’te hızlı bir şekilde çalışmalara başladı. Toplumun tanıdığı ve yıllardır Belediye Başkanlığı yapan isimlerin tercih edilmesi, AK Parti’nin Gaziantep’te seçimlere 1-0 önde başlamasını sağladı.  Cumhur’da Kriz Aşıldı Cumhur İttifakı Ortağı MHP’de, aday belirleme konusunda sorun yaşamayan parti oldu. Oğuzeli’nde mevcut Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç’ın aday gösterilmesi ile eli güçlenen MHP, Karkamış’ta Bülent Tiryaki, Araban’da ise Belediye eski Başkanı Mehmet Özdemir’i aday gösterdi. Araban’da yaşanan kriz ise AK Partili İlçe Başkanı Kâmil Murat Kasney’in istifası ile tatlıya bağlandı. CHP’de Süreç Sancılı Ana Muhalefet Partisi CHP’de aday belirleme sürecinde geç kalındı. Uzun bir süre Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı arayan CHP’de en sonunda ibre Uzm. Dr. Muzaffer Ertürk’e döndü. Geçtiğimiz hafta yapılan görüşmelerde adaylığa ikna edilen Ertürk, Parti Meclisinde CHP’nin Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak duyuruldu. Ertürk, çevresi tarafından dürüst ve donanımlı bir isim olarak biliniyor. Ertürk’ün yanı sıra Şahinbey Belediye Başkan adayı Arkın Bereketoğlu, Şehitkamil Belediye Başkan adayı ise Umut Yılmaz oldu. Oğuzeli’nde ise aday olarak Ahmet Bozgeyik gösterildi. Bozgeyik’in adaylığının duyurulmasının ardından Oğuzeli İlçe Örgütü istifa etti. İYİ Parti’de Aday Aranıyor Gaziantep’te sık sık krizlerle anılan İYİ Parti’de de durum iç açıcı değil. Gaziantep’te bir türlü istenen başarıyı yakalayamayan İYİ Parti, aday belirleme sürecinde yaşanan görevden alma ve istifalar nedeniyle sürece geriden başladı.  İYİ Parti Gaziantep Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkan Adaylarını belirlemek büyük gayret gösteren İl Başkanı Şerif Başkülekçi’nin çalışmaları parti içinde takdir topluyor. Şehitkâmil Belediye Başkan adaylığı için bir iş adamı ile görüşmeler yapıldığı öğrenildi. Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı ile ilgili ise İl Başkanı Şerif Başkülekçi ve Gaziantep Milletvekili Mustafa Gürban’ın ismi de masada.  

CHP’de Dikkat Çeken İsimler Haber

CHP’de Dikkat Çeken İsimler

Örgüt denetiminde basit usulle gidilen seçimde, 1300 delege Belediye Meclis Üyesi Adaylarını belirlemek için oy kullandı. Yapılan seçimde delegenin oyları ise mevcut meclis üyelerinden yana oldu. Şahinbey’de Hasan Şencan, Şehitkamil’de ise Ersin Atar en çok oyu alan isimler oldu. CHP Gaziantep’te geçtiğimiz hafta sonu Ön Seçim heyecanı yaşandı. CHP İl ve İlçe Teşkilatları, Genel Başkan Özgür Özel’den aldıkları ön seçim sözünün ardından kolları sıvamıştı. Şahinbey ve Şehitkamil Belediye Meclis Üyesi Adaylarının belirlenmesi için geçtiğimiz hafta sonu 1300 delege sandık başına gitti. 36 Aday Adayı İçin Oy Kullanıldı Gaziantep’in en büyük ilçesi olan Şahinbey’de de meclis üyesi adaylarının belirlenmesi için delegeler sandığa gitti. 650 delegenin bulunduğu CHP Şahinbey’de yüzlerce delege oy kullandı. Şahinbey Belediye Meclis Üyeliği için başvuru yapan 36 aday adayı delegeler karşısında ter döktü. Partililerin yoğun ilgi gösterdiği seçim 09.00’da başladı saat 17.00’de sona erdi. Şehitkamil’de 52 Aday Adayı Vitrine Çıktı CHP’de ilk olarak Şehitkamil İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen Ön Seçim başladı. 650 delegenin sandık başına gittiği CHP Şehitkamil’de, Şehitkamil Belediye Meclis Üyesi Aday Adaylığı için başvuru yapan 52 isim ter döktü. Saat 08.30’da başlayan oy verme işlemi saat 16.30’da sona erdi. Mevcut Üyeler Öne Çıktı Şehitkamil ve Şahinbey Belediye Meclis Üyesi Adaylarının belirlenmesi için yapılan seçimde mevcut meclis üyeleri öne çıktı.  Şahinbey’de Şencan Öne Çıktı Şahinbey’de 350 delegenin oyunu alan CHP Şahinbey Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı Hasan Şencan, ön seçimde en çok oyu alan isim oldu. Şencan'ı 345 oyla Yılmaz Güler, 314 oyla Mahmut Demirel, 312 oyla Hüseyin Buğur, 276 oyla Ali Şimşek takip etti. Şehitkamil’de Atar ve Sucu Lider Şehitkamil’de de sonuç değişmedi. 52 meclis üyesi aday adayının yarıştığı seçimde en fazla oyu alan isim Ersin Atar oldu. 388 delegenin oyunu alan Atar'ı 376 oyla Mehmet Sucu, 336 oyla Ural Yıldırım, 308 oyla Sait Yalçın ve 295 oyla Resul Öksüz takip etti.  Genel Merkeze gönderilen ön seçim sonuçlarının ardında gözler kesin aday listelerinin asıl şekilleneceğine çevrildi.

Nizip'in Sorunlarını Çözmeye Adayım Haber

Nizip'in Sorunlarını Çözmeye Adayım

Ünal, “Nizip gibi 160 bin nüfuslu 27 ilçeden daha büyük olan bu ilçede belediyeye ait bir park, sosyal tesis, düğün salonu yok. Bu sorunları çözmek için adayım.” dedi. Gazetemizi ziyaret eden Barak Spor Kulübü Başkanı Metin Ünal, Nizip Belediye Başkanlığı adaylığına talip olduğunu açıkladı. Gazetemize birtakım açıklamalarda bulunan Ünal, “160 bin nüfuslu büyük bir ilçeyi yönetmeye talibim” şeklinde konuştu.  “Nizip’in Sorunlarını Biliyorum” Seçim çalışmalarına başladığını söyleyen Ünal, “Öncelikle partililerimizi tabandaki beyaz yaka dediğimiz sanayicisi esnafı tüccarı bunlarla karşılıksız aday adayı olmaksızın istişarede bulunuyoruz. Nizip ilçesi hakkında yapılması gerekenleri not alıyoruz. Nizip’in sorunlarını biliyorum. Nizip’in çok sorunu var. Ancak bu sorunları çözmek için önce sorunları tespit etmek ve nasıl çözüleceğini bilmek gerekir. Nizip’e hizmet etmek için bir yola çıktık” ifadelerini kullandı  “Biz Siyaseti Halk ve Devlet İçin Yapıyoruz” Adaylığının nedenlerine değinen Ünal, sözlerine şöyle son verdi: “Nizip gibi 160 bin nüfuslu 27 ilçeden daha büyük olan bu ilçede belediyeye ait ne bir park, sosyal tesis, düğün salonu hiçbir şey yok bu sorunları çözmek için adayım. Bu memlekete faydalı olacağıma inanıyorum. Çünkü biz siyaseti halk ve devlet için yapıyoruz.  Siyaseti çıkar için değil geleceğimize bir ışık bırakmak için yapıyoruz. Çünkü biz atalarımızdan böyle gördük. Bu yüzden iddialıyım ve 160 bin nüfusa ulaşmış 27 tane ilden büyük ilçeyi yönetmeye talibim.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.