Meteoroloji duyurdu: Gaziantep'te kuvvetli yağış uyarısı
Meteoroloji duyurdu: Gaziantep'te kuvvetli yağış uyarısı
İçeriği Görüntüle

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kentte hayata geçirilen altyapı projeleriyle hem kuraklık ve susuzluk riskine hem de ani ve yoğun yağışların neden olduğu sel ve su baskınlarına karşı güçlü bir koruma sağlandığını vurguladı. Son 12 yılda içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu altyapısında büyük bir dönüşüm gerçekleştirdiklerini ifade eden Şahin, Gaziantep’in bu yatırımların karşılığını sahada vatandaş memnuniyetiyle aldığını kaydetti.

Büyükşehir’den rekor altyapı yatırımı

Gaziantep’te hayata geçirilen altyapı yatırımlarının sonuçlarının sahada net şekilde görüldüğünü vurgulayan Şahin, "Türkiye bugün aynı anda iki büyük gerçekle yaşıyor: Bir yanda kuraklık ve susuzluk riski, diğer yanda ani ve güçlü yağışların beraberinde getirdiği sel ve su baskınları. Bu tablo, şehirler için güçlü ve öngörülü altyapı yatırımlarının ne kadar hayati olduğunu açıkça gösteriyor. Gaziantep’te ise çok şükür, yaptığımız yatırımların sonuçlarını sokakta vatandaşlarımızla birebir temas ettiğimiz her an hissediyoruz. Karşılaştığımız memnuniyet, duyduğumuz teşekkürler ve yüzlerdeki güven, doğru yolda olduğumuzu bize açıkça gösteriyor. Son 12 yılda içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu altyapısına Türkiye’de en fazla yatırım yapan Büyükşehir Belediyesi olmanın bugün somut karşılığını yaşıyoruz. Bu süreçte içme suyu hatlarımızı yüzde 58, kanalizasyon hatlarımızı yüzde 63, yağmur suyu hatlarımızı ise yüzde 128 oranında büyüttük; milyonlarca metre yeni şebeke ve boru hattını şehrimize kazandırdık." ifadelerini kullandı.

Dev su projesi hayata geçti

İklim değişikliğinin etkisiyle kısa sürede düşen yoğun yağışların yol açtığı su baskınlarının, yapılan yağmur suyu yatırımları sayesinde yüzde 90–95 oranında azaltıldığını kaydeden Şahin, "Melen’den sonra Türkiye’nin en büyük içme suyu iletim projelerinden birini hayata geçirerek, dağları aşan tünellerle 135 kilometre öteden Gaziantep’e menba kalitesinde içme suyu getirdik, Fırat’ın suyunu şehrimizle buluşturduk. Öte yandan iklim değişikliğinin etkisiyle kısa sürede düşen yoğun yağışların yol açtığı su baskınlarını, yaptığımız yağmur suyu yatırımlarıyla yüzde 90 - 95 oranında azaltmayı başardık. Bugün Gaziantep, bu yatırımların karşılığını aldığı bir dönemi yaşıyor. Biz de büyüyen ve gelişen şehrimizin ihtiyaçlarını sürekli analiz ederek, altyapı yatırımlarımızla Gaziantep’i yalnızca bugüne değil, yarınlara da güçlü bir şekilde hazırlamaya kararlılıkla devam ediyoruz." ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Haber Merkezi