Hava Durumu

Eğitim dünyası bir değerini daha kaybetti

Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi kurucu Dekanı Prof. Dr. Ömer Turgay Göksel, hayatını kaybetti.

Haber Giriş Tarihi: 21.08.2020 16:54
Haber Güncellenme Tarihi: 21.08.2020 17:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Eğitim dünyası bir değerini daha kaybetti

Gaziantep Kulübü Yönetim Kurulu’ndan yapılan yazılı açıklamada,  Prof. Dr. Ömer Turgay Göksel’in hayatını kaybettiği bildirildi.

Açıklamada, “Gaziantep Üniversitesinin temelini oluşturan ve ODTÜ Gaziantep Mühendislik fakültesinin kurucusudur. Kendi bilim dalı olan Akışkanlar Mekaniği dalında Uluslararası nitelikte bir bilim adamıdır. Bu dalda onlarca bilim insanının yetişmesinde doğrudan katkısı olmuştur. Başta eşi olmak üzere Seylan hanım’a , Göksel ve Samlı ailelerine ve tüm sevenlerine başsağlığı ve sabır , merhum üyemiz Prof. Dr. Ömer Göksel’e Allah’tan rahmet diliyoruz. Mekanı cennet olsun” ifadeleri yer aldı.

Prof. Dr. Ömer Turgay GÖKSEL Kimdir?

1938 yılı Gaziantep doğumludur, 1960 yılında Robert Kolejinden Makine Mühendisi olarak mezun olmuştur. 1962 yılında Purdue Üniversitesinde (ABD) Yüksek Lisans, 1968 yılında ise Liverpool Üniversitesinde (İngiltere) Doktora çalışmalarını tamamlamıştır. 1962-1964 yılları arasında ABD Uzay ve Havacılık Laboratuarında araştırmacı olarak görev yapmıştır. ODTÜ Makine Mühendisliği bölümünde 1964-1966 yılları arasında öğretim Görevlisi, 1968-1973 yılları arasında Yardımcı Doçent, olarak çalışmış ve 1973 yılında Doçentlik unvanını almıştır. 1974 yılında ODTÜ Gaziantep Mühendislik Fakültesi kurucu Dekanlığına, getirilmiştir. Çalışma hayatına 1974 yılında kurduğu ODTÜ Gaziantep Mühendislik Fakültesinde devam etmiş ve fakültenin Gaziantep Üniversitesi'ne dönüştürülmesinin ardından 1987 yılında Profesör olmuştur. 1987 yılından bu yana Gaziantep Üniversitesi Makine Bölümünde çalışmalarını sürdüren Ömer Turgay GÖKSEL'in çalışmaları Akışkanlar Mekaniği ve Uygulamaları alanlarında yoğunlaşmıştır.

Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.