Gaziantep Ticaret Odası’nda 47 meslek grubunun meclis üyeleri ve komisyon üyeleri seçimle belirlenmişti. 29 Numaralı Alt-üst Yapı İşleri ve Kooperatifleri Grubu’nda Seyfettin Coşan ve Bora Kanevetçi’nin temsil ettiği Beyaz liste ile Yunus Bilici ve Bülent Çokgüler’in temsil ettiği sarı liste yarışmıştı. Seçimleri beyaz liste kazanırken, oy pusulalarındaki el yazıları itiraz konusu oldu. Sarı Liste temsilcileri, kalemle yazı yazılmış oy pusulalarının iptal edilmesi gerektiğini savunuyor.

İl Seçim Kurulu’nun kararı bekleniyor
İlçe seçim kurulunun ardından İl Seçim Kurulu’na başvuru yaptıklarını belirten Sarı Liste Temsilcisi Yunus Bilici, “ Oy pusulalarına bakıldığında “S.S.” ibaresinin kalemle çizildiği ve üzerine el yazısıyla ''sınırlı sorumlu'' kelimesine benzeyen fakat ne yazıldığı belli olmayan veya tam okunamayan ibareler eklendiği görülmektedir. Bilindiği üzere oy pusulaları üzerine el yazısıyla herhangi bir kelime ve benzeri şeyler eklemek yönetmelik uyarınca mümkün değildir. Bu tür oy pusulalarının geçersiz sayılması gerekirken, kabul edilmiştir. Bu şekilde üzerine yazı yazılmış 80 civarında oy pusulası bulunmaktadır. Biz sarı liste temsilcileri olarak üzerinde yazı yazılmış, oy pusulalarının iptal edilerek, seçim sonucunun buna göre ilan edilmesini bekliyoruz. Bu konuda İl Seçim Kurulu’na başvurumuzu yaptık ve sonucunu bekliyoruz.” dedi.

İl Seçim Kararı’na göre seçim sonuçlarını idari yargıya taşıma hakları olduğunu da belirten Bilici, bu konuda gereken başvuruları yapacağını dile getirdi.





